Ar ko sākt sava mājas būvniecību? Строительство

Ar ko sākt sava mājas būvniecību?

Вторник, 9 октября, 2018

Tiekoties ikdienā ar klientiem bieži dzirdu, ka dažiem nav īsti skaidrs, kurā brīdī sākas un kurā beidzās privātmājas būvniecības process.

Kopumā es visu mājas būvniecības procesu redzu sadalītu šādos 5 etapos:

1 SAGATAVOŠANĀS DARBI

Sākam ar to, ka novērtējam savas iespējas un sākam piefiksēt idejas par mājas būvniecību. Tas nozīmē, ka kritiski jāapskata savas finanšu iespējas un kādu budžetu mājas būvniecībai varat atvēlēt. Ja, kādam šķiet, ka citi būvē pa dārgo, bet ar Jums noteikti tā nebūs, varu nomierināt, izdevīgi uzbūvē tikai tie, kas zina ko un kādā secībā darīt. Vēl ieteicams izvēlēties vietu kurā plānojat būvēt savu māju.

2 PLĀNOŠANA

Šajā etapā nepieciešams noskaidrot, kādas ir pieejamās iespējas, kas Jums no visa piedāvātā ir piemērots un pieņemams. Vai jūs vēlaties tipveida projektu vai individuāli izstrādātu projektu. Cik ilgā laikā vēlaties uzbūvēt savu māju. No kādiem materiāliem vēlaties to būvēt. Kādas tehnoloģijas gribat redzēt savā jaunajā mājā. Sagatavojiet pierakstus, tie jums palīdzēs turpmākajā darbā ar arhitektu. 

3 PROJEKTĒŠANA

Projektēšanas laikā jau ir jābūt pavisam skaidrai vīzijai, ko esat iecerējuši. Ja ir vēl kādi neskaidri jautājumi, uzdodiet tos arhitektam vai savas mājas projekta vadītājam. Zinoši speciālisti centīsies Jums atbildēt detalizēti uz Jūsu jautājumiem un izskaidrojot dažādu materiālu priekšrocības un palīdzēs izvēlēties Jums piemērotāko. Līdzīgi jābūt ar mājas projektu. Profesionāli arhitekti palīdzēs izvēlēties nepieciešamo un atteikties no liekā.

Sagatavotajam projektam ir jābūt jau pārdomātam un precīzam, lai sagatavojot budžeta kontroltāmi varat pārliecināties, ka viss tiešām ir tā, kā Jūs esat iecerējuši un iekļaujas plānotajā budžetā.

BŪVNIECĪBA

Šajā etapā nozīmīga loma ir saprotam, precīzam projektam un darba uzdevumam būvniekam. Tik pat svarīgi ir saprast būvniecības modeli un kurš būs darbu vadītājs. Vai tas būs viens cilvēks no izvēlētā būvuzņēmēja, kurš sāks un pabeigs mājas būvniecību, vai tas būs kāds kurš vadīs atsevišķu darbu veicēju brigādes. Pirmajā gadījumā mazāk, bet otrajā ļoti būtiska loma ir vienam projekta vadītājam kurš pārzina visu Jūsu mājas būvniecības procesu un spēj veikt atbilstošu kvalitātes kontroli.

5 PĀRCELŠANĀS UZ JAUNO MĀJU

Tikai pēc mājas būvdarbu noslēguma, ģenerālās tīrīšanas un nodošanas ekspluatācijā var novērtēt būvnieku paveikto darbu kvalitāti pilnībā un beidzot sākt pārcelties uz jaunuzcelto māju. 

Lai Jūsu mājas projekts tiktu realizēts plānotajā termiņā un budžetā, iesaku izvēlēties vienu projekta vadītāju, kurš pārzina visu būvniecības procesu un spēs Jūsu projektam sagatavot pārskatāmu un saprotamu darbu plānu.   

Vēlaties uzzinā ar ko sākt sava mājas būvniecības plānošanu?

Zvaniet un piesakāties konsultācijai!

Mob. tāl.: +371 291 303 49

e-pasts: buvuzraugs365@gmail.com

Pakalpojumus pieejams visā Latvijā!

#buvuzraugs365 #buvbazeforums2018 #buvbaze

Raimonds Dalbiņš @raimonds_dalbins
Projekta vadītājs Buvuzraugs365.lv
5 лет 6 месяцев 29 дней на портале
Был онлайн 06 ноября в 20:57
Строительный поисковик