PADOMI: Kā ieklāt lielās grīdas flīzes Актуальные советы

PADOMI: Kā ieklāt lielās grīdas flīzes

Понедельник, 15 января, 2018

Ja kaut reizi esam nostādīti izvēles priekšā par grīdas segumu iegādi virtuvei, vannasistabai, vai koridorim,tad noteikti topa augšdaļā ir flīzes, vadoties pēc principa – lielākas, skaistākas. Flīžu meistara viedoklis, domājams krasi atšķirsies no jūsējā, vadoties pēc principa – lielākas flīzes, darbietilpīgāks process. 

Ielas flīzes nenoliedzami izskatās skaisti, pie tam, tām ir arī tīri praktiska nozīme, lielas grīdas flīzes veido mazāk šuvju un mazāk šuvju, nozīmē vieglāku kopšanu. Problēma ar lielajām grīdas flīzēm to ieklāšana, it īpaši ja pamatne uz kuras to veicam nav ideāli līdzena.

Pat ja arī to veicam uz ideāli līdzenas pamatnes, amatierim to paveikt kvalitatīvi būs gandrīz vai neiespējami, jo panākt visu četru flīžu stūru sadurvietu bez līmeņa atšķirībām prasa pieredzi. Pie tam 90% lielo grīdas flīžu sānu daļa ir asa vai vienkāršāk sakot 90 grādu leņķī, kas nozīmē to, kad ja flīze kaut vai par milimetru atiecībā pret blakus esošo flīzi atradīsies augstāk vai zemāk par to, šī līmeņa atšķirība būs saskatāma.

Tehnoloģijas attīstās un kāds vai vairāki ir izdomājuši kā mums šo darbiņu kaut nedaudz, bet atvieglot, izdomājot nelielus enkurus kurus novietojam zem flīzes, savukārt to nostiprināšanai izmantojam ķīlīšus, kas arī pie reizes noregulē augšējās flīzes līmeņa atšķirības.

Kad flīzes ar enkuru palīdzību izlīmeņotas un flīžu līme sacietējusi, enkurus noņemam ar vienkāršu straujāku uzsitienu, enkuru apakšējā daļa veidota no trauslākas plastikas, kas viegli nolūzt. Enkuri noņemti, tālāk jau varam veikt flīžu šuvju starpu aizpildīšanu ar šuvošanas masu.

Источник: varupats.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 17 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме