PADOMI: Kā izvēlēties piemērotāko grīdas segumu jebkurām prasībām Актуальные советы

PADOMI: Kā izvēlēties piemērotāko grīdas segumu jebkurām prasībām

Суббота, 2 декабря, 2017

Pareizā grīdas seguma izvēle ir kas vairāk par vienkārši produkta izvēli, kas izskatās vislabāk. Ir jāpievērš uzmanība arī tādiem faktoriem kā mitrums, izturība, izmaksas utml. Seko līdzi šiem pieciem vienkāršajiem soļiem, kas palīdzēs tev pieņemt pareizo lēmumu.

Jautājums nr.1. Vai grīdas segumu paredzēts izklāt pagrabā, vannas istabā vai citā telpā ar paaugstinātu mitruma līmeni?

Jā: Tev ir nepieciešams grīdas segums, kas paredzēts vidējam līdz lielam mitruma līmenim, piemētam, betons, keramiskās vai porcelāna flīzes.

Nē: Mitrums nav tik būtisks faktors. Šajā brīdī tev derēs jebkurš grīdas segums. Dodies uz nākamo soli.

Jautājums nr.2. Vai tev ir bērni, mājdzīvnieki vai cita nepieciešamība pēc izturīgas grīdas?

Jā: Tev būs nepieciešama grīda ar ļoti labu nodilumizturību. Izvēlies, piemētam, keramiskās vai porcelāna flīzes, laminātu, linoleju vai pat paklāja segumu.

Nē: Lai arī ikviens vēlas izturīgu grīdu, tas šoreiz nav būtiskākais faktors tavā izvēlē. Dodies uz nākamo soli.

Jautājums nr.3. Kādu budžetu tu atvēli grīdas seguma izklāšanai (cena par kvadrātmetru)?

2 eiro vai mazāk: Šajā cenu grupā iespējams atrast lētus lamināta variantus, kā arī linoleja flīzes.

2 – 6 eiro: Šajā cenu diapazonā var atrast lielāko daļu grīdas segumu. Tajā var atrast arī dažus koka segumus, taču neceri uz eksotiskiem koka veidiem. Labākie lamināta segumi ir šajā cenu diapazonā, tas pats attiecas arī uz linoleju.

5 eiro vai vairāk: Budžeta palielināšana nozīmē, ka tu varēsi izvēlēties grīdas segumu no izturīgākiem, eksotiskākiem koka variantiem (piemēram, brazīļu, ķiršu koka, sarkankoka…). Labākās iespējamās kvalitātes, luksusa lamināts un linolejs arī būs dārgāks par 5 eiro kvadrātmetrā.

Lai arī kāda būtu tava izvēle šajā gadījumā, dodies uz nākamo soli.

Jautājums nr.4. Vai tu velies grīdas segumu ieklāt pats?

Jā: Ja tu to ieklāsi pats, visbiežāk tu samazināsi procesa izmaksas uz pusi. Lamināts un linolejs ir materiāli, ko ieklāt ir visvienkāršāk. Keramiskās un porcelāna flīzes nebūs tiek vienkāršas ieklāšanā kā linolejs vai lamināts, taču tas arī ir izdarāms paša rokām.

Nē: Paklāja seguma ieklāšana varētu būt pārāk sarežģīta. Tas pats attiecas arī uz koka grīdām – to labāk uztici profesionālim. Ja ir runa par flīzēm, te izšķirošais faktors ir, vai tu gribi, lai tās būtu ieklātas tiešām labi.

Jautājums nr.5. Vai tu vēlies grīdas segumu, kuru būtu ļoti viegli kopt?

Pavisam noteikti: Jebkāda veida linolejs ir labākā izvēle. Otrajā vietā ir lamināts, jo tam tomēr ir nepieciešamas īpašas tīrīšanas metodes (slapja lupata to var sabojāt).

Tas būtu jauki, bet tas nav pats svarīgākais faktors: Koka grīda – ļoti skaisti, bet tā prasa rūpīgu kopšanu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 13 часов назад
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме