Eleport investēs vairāk nekā 20 miljonus eiro uzlādes tīkla attīstībai Baltijā un Polijā Ziņas

Eleport investēs vairāk nekā 20 miljonus eiro uzlādes tīkla attīstībai Baltijā un Polijā

Piektdiena, 29 martā, 2024

2024. gada pirmajos trīs mēnešos “Eleport” ir uzstādījis jaunas uzlādes stacijas 7 vietās Latvijā, tādējādi attīstot uzlādes infrastruktūru un nodrošinot 24 jaunas pieslēgvietas. Rīgā uzstādītas jaunas uzlādes stacijas pie tirdzniecības centriem “RIMI” (Vienības gatvē 95, Imantas 15. līnijā 7 un Gaiļezera ielā 8), pie ātrās ēdināšanas restorāna “Burger King” un tirdzniecības centra “Damme” (Kurzemes prospektā 1B), kā arī Čiekurkalna kvartālā. Savukārt ārpus Rīgas uzstādīta uzlādes stacija Ķekavā pie būvmateriālu veikala “Ferro”.

 “Eleport” ir viens no vadošajiem elektroauto uzlādes tīkla nodrošinātājiem un aktīvi strādā pie infrastruktūras attīstības. Lai nostiprinātu savas tirgus pozīcijas, kā arī veicinātu ilgtspējīgu izaugsmi, uzņēmums šajā gadā plāno investēt vairāk nekā 20 miljonus eiro un vairāk nekā 100 miljonus eiro turpmākajos gados, ievērojami paplašinot uzlādes tīklu Polijā, Lietuvā, Igaunijā un Latvijā. "Ievērojams kapitāla ieguldījums šajos nedrošajos laikos ne tikai apliecina mūsu lielāko akcionāru uzticību, bet arī kalpo kā dzinējspēks vēl spēcīgāku tirgus pozīciju nodrošināšanai un ilgtermiņa sadarbību veicināšanai ar mūsu galvenajiem biznesa partneriem. Mūsu mērķis ir iegūt jaunus individuālus klientus, kā arī nostiprināt savu pozīciju sadarbībā ar citiem uzņēmumiem," norādā “Eleport” līdzdibinātājs un izpilddirektors Rauls Potiseps (Raul Potisepp).

“Jau šobrīd “Eleport” Latvijā nodrošina lielāko ultra ātrās uzlādes tīklu, savukārt ar plānotajām investīcijām spēsim vēl vairāk attīstīt esošo uzlādes infrastruktūru. Kvalitatīva un attīstīta uzlādes infrastruktūra spēlē būtisku lomu elektroauto skaita pieauguma veicināšanā, tāpēc “Eleport” ir apņēmies 2024. gadā papildināt savu uzlādes tīklu ar 800 uzlādes punktiem Baltijā un Polijā,” uzsver Kārlis Mendziņš, “Eleport Latvija” vadītājs. Latvijā uzstādītās jaunās stacijas nodrošina no 22 kW līdz pat vairāk nekā 200 kW lielu uzlādes jaudu, apmierinot gan steidzīgākos elektroauto lietotājos, gan tos, kuri auto uzlādi apvieno, piemēram, ar tirdzniecības centra apmeklējumu. Ātrās uzlādes stacijas aprīkotas ar Eiropas standarta CCS un Japānas standarta CHAdeMO kabeļiem, savukārt maiņstrāvas stacijas – ar Eiropas standarta Type 2 ligzdām.

 

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.m.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē