18.decembrī notiks vebinārs par mikroģenerāciju daudzdzīvokļu ēkās Ziņas

18.decembrī notiks vebinārs par mikroģenerāciju daudzdzīvokļu ēkās

Otrdiena, 12 decembrī, 2023

Šā gada 18. decembrī Ekonomikas ministrija, Klimata un enerģētikas ministrija un Elektrum Energoefektivitātes centrs aicina piedalīties vebinārā “Daudzdzīvokļu ēku atjaunošana. Mikroģenerācija dzīvojamajā sektorā”.

Pasākuma mērķis ir informēt par aktualitātēm mikroģenerācijai dzīvojamā sektorā, kvalitatīvu ēkas sagatavošanu saules paneļu uzstādīšanai, kā arī saistošo normatīvo regulējumu.

Ekonomikas ministrija informēs vebināra dalībniekus par lēmumu pieņemšanas procesu, nosacījumiem saules paneļu uzstādīšanai būvniecību regulējošajos normatīvajos aktos un piemērojamo būvniecības procesu. Patērētāju tiesību aizsardzības centra kolēģi sniegs ieteikumus saules paneļu izvēlei.

Klimata un enerģētikas ministrijas eksperti informēs par jauno normatīvo regulējumu un tā piemērošanu mikroģenerācijai dzīvojamā sektorā, kā arī energokopienām un to perspektīvām nākotnes energotirgū.

AS “Sadales tīkls” pārstāvis informēs par saules paneļu uzstādīšanu un procesa pārvaldību. Tāpat vebināra laikā būs iespēja uzzināt par daudzdzīvokļu ēkas sagatavošanu saules paneļu uzstādīšanai, kā arī par saules paneļiem un nekustamā īpašuma apdrošināšanu.

Vebināra dienas kārtība un pieteikšanās veidlapa publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē. Ar iepriekšējiem pasākumu materiāliem var iepazīties šeit. Vebinārs tiek organizēts informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” un konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā” ietvaros.

Atgādinām, ka Attīstības finanšu institūcijā “Altum” var pieteikties Atveseļošanas fonda atbalsta atbalsta saņemšanai daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai un pārejai uz atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju izmantošanu. Vairāk informācijas Altum mājas lapā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē