Ruukki piegādās pirmos būvizstrādājumus no nefosilā tērauda Ziņas

Ruukki piegādās pirmos būvizstrādājumus no nefosilā tērauda

Trešdiena, 28 jūnijā, 2023

Ruukki Construction, kas ir daļa no SSAB grupas, ir pirmais uzņēmums pasaulē, kas kopā ar rūpīgi izvēlētiem klientiem izmēģina nefosilā tērauda izmantošanu būvizstrādājumos. Pasaules pirmās jumtu un sienu konstrukcijas, kas izgatavotas no nefosilā tērauda, tiks piegādātas stratēģiski izvēlētiem klientiem Zviedrijā un Somijā, sākot ar 2023.gada trešo ceturksni.

Ruukki piegādās pasaulē pirmos no nefosilā tērauda izgatavotos sendvičpaneļus, fasādes apšuvumus un jumta segumu izstrādājumus rūpīgi izraudzītiem klientiem ar spēcīgiem ilgtspējas mērķiem. Pirmie no nefosilā tērauda izgatavotie izstrādājumi tiks ražoti Ruukki rūpnīcās Alajervi un Vimpeli (Somijā), Pērnavā (Igaunijā) un Plannja rūpnīcā Jērnforsenā (Zviedrijā). Ražošanas fāzes laikā radušās emisijas tiks samazinātas, izmantojot zaļo enerģiju un izvēloties tādas materiālu un loģistikas iespējas, kurām ir vismazākā iespējamā ietekme uz vidi.

"Mēs cenšamies virzīt tērauda rūpniecību uz nākotni, kurā notiek dekarbonizācija. Būvniecība ir viena no svarīgākajām nozarēm, kurā tiek lietots tērauds, un tā veido vairāk nekā 50% no pasaules tērauda pieprasījuma. Ieviešot būvizstrādājumu izmantošanā nefosilo tēraudu, mēs visi kopā varam palīdzēt būvniecības un nekustamā īpašuma sektoram būtiski samazināt uzbūvētās vides oglekļa dioksīda pēdu," saka Tomass Hērnfelts (Thomas Hörnfeldt), SSAB Ilgtspējīguma un sabiedrisko attiecību nodaļas viceprezidents.

"Mēs kā daļa no SSAB ļoti lepojamies ar to, ka esam pirmais uzņēmums pasaulē, kurš piegādā klientiem būvizstrādājumus no nefosilā tērauda. Nefosilu izejvielu izmantošana radikāli samazina ietekmi, kuru rada mūsu izstrādājumu dzīves cikls, tomēr tā ir tikai daļa no pasākumiem, kurus veicam, lai samazinātu mūsu ietekmi uz vidi. Mēs nepārtraukti cenšamies pilnveidot savus procesus un piedāvājumu, kā arī sadarboties ar līdzīgi domājošiem partneriem, lai turpmāk piegādātu klientiem oglekļa ziņā neitrālus būvizstrādājumus," saka Sami Eronens (Sami Eronen), uzņēmuma Ruukki Construction prezidents.

Saskaņā ar ilgtspējības solījumu, kas dots jau 2019.gadā, Ruukki ir gatavs kļūt par pirmo uzņēmumu, kas piedāvās no nefosilā tērauda izgatavotus būvizstrādājumus. Ruukki sistemātiski samazina savu darbību rezultātā radušās emisijas, lai līdz 2026.gadam panāktu emisiju samazināšanos par 25 procentiem. Daudzgadīgās investīciju programmas mērķis ir nākotnē līdz minimumam samazināt uzņēmuma darbības un produktu klāsta ietekmi uz vidi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē