Pieteikumus konkursam Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023 var iesniegt līdz 16. jūnijam Ziņas

Pieteikumus konkursam Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023 var iesniegt līdz 16. jūnijam

Piektdiena, 26 maijā, 2023

Atgādinām, ka vēl mēnesi - līdz šā gada 16. jūnijam Ekonomikas ministrijā var iesniegt pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023”. Pieteikumus konkursam tradicionāli aicinām iesniegt piecās kategorijās:

  • Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka;
  • Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka – jaunbūve;
  • Energoefektīvākā publiskā ēka;
  • Energoefektīvākā vienģimenes ēka;
  • Energoefektīvākā rūpnieciskā ēka.
“Energoefektivitātes pasākumu īstenošana ēkā ir sadarbība. Sadarbība un saruna starp namu pārvaldnieku, dzīvokļa īpašniekiem, darbu veicējiem, projektu vadītāju un valsts pārvaldi – par vēlmēm, reālajām iespējām un vidusceļa atrašanu labāka risinājuma atrašanai. Konkurss “Energoefektīvāka ēka Latvijā” gadu no gada meklē un atrod iedvesmojošus cilvēkus un augsti energoefektīvas ēkas. Aicinām pieteikties arī šā gada konkursam un lepoties ar paveikto, dalīties pieredzē un tīkloties, rodot jaunus sadarbības partnerus,” uzsver konkursa žūrijas priekšsēdētāja, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas finanšu instrumenta departamenta vecākā eksperte Inese Bērziņa.


Kā zināms, jau 13. gadu kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā” tiek izsludināts ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu. Šogad konkursu organizē Ekonomikas ministrija, Klimata un enerģētikas ministrija un Latvijas Būvinženieru savienība.
Konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023” nolikums publicēts konkursa tīmekļa vietnē www.energoefektivakaeka.lv. Pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023” aicinām iesniegt līdz 2023. gada 16. jūnijam, nosūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi dzivosiltak@em.gov.lv. Plānots, ka līdz š.g. augusta beigām konkursa žūrija pieņems lēmumu par ēkām, kas tiks virzītas konkursa otrās kārtas vērtēšanai – ēku apsekošanai klātienē. Savukārt konkursa laureātu apbalvošana plānota š.g. septembrī.
Šā gada konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem – Būvniecības valsts kontroles biroju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Rīgas Tehnisko universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Minerālvates ražotāju asociāciju un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.
Konkursa atbalstītāji ir SIA „Paroc”, SIA „Saint-Gobain Celtniecības produkti”, SIA „Knauf”, SIA „Rockwool”, Attīstības finanšu institūcija “Altum”, AS „Latvenergo”, VentSys, SIA “Kingspan Insulation”, AS “Rīgas siltums”, SIA “Robert Bosch”, SIA “Innovation B&G”. Konkursa informatīvie atbalstītāji ir žurnāls "Būvinženieris", laikraksts “Latvijas Avīze”, būvniecības portāli www.abc.lvhttps://archidea.lv/www.building.lv un www.buvbaze.lv
 
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
prese@em.gov.lv
67013193

Inese Bērziņa @inese_berzina
https://www.m.buvbaze.lv/inese_berzina/
2 gadi 10 mēnešu 16 dienu portālā
Bija online 26 jūnijā 19:39
Meklētājs būvniecības nozarē