Rīgas pašvaldība piešķirs līdz 800 eiro daudzdzīvokļu māju energosertifikātu izstrādei Ziņas

Rīgas pašvaldība piešķirs līdz 800 eiro daudzdzīvokļu māju energosertifikātu izstrādei

Pirmdiena, 19 decembrī, 2022

 Rīgas pašvaldība piešķirs līdz 800 eiro daudzdzīvokļu māju energosertifikātu izstrādei, paredz saistošo noteikumu projekts par Rīgas pašvaldības atbalstu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās tehniskās dokumentācijas izstrādei energoefektivitātes pasākumu veikšanai.

Minēto saistošo noteikumu projektu nākamnedēļ 20.decembrī plāno skatīt Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība līdzfinansēs daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energosertifikāta vai tehniskās apsekošanas atzinuma izstrādi energoefektivitātes pasākumu veikšanai

Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energosertifikāta un tā pielikumu izstrādei pašvaldības Līdzfinansējums veidos 70% no energosertifikāta izmaksām, bet ne vairāk kā 800 eiro.

Savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās apsekošanas atzinuma izstrādei pašvaldība piešķirs līdz 1100 eiro.

Līdzfinansējuma apmēru samazinās nekustamā īpašuma nodokļa parādniekam un tiem īpašniekiem, kuru dzīvesvietas nav deklarētas Rīgā.

Pašvaldības līdzfinansējumam var pieteikties, ja daudzdzīvokļu dzīvojamā māja ir pašvaldības administratīvajā teritorijā un ir nodota ekspluatācijā līdz 1993.gadam, vai neatkarīgi no ekspluatācijas nodošanas gada ir attiecīgs apkures patēriņa references līmenis.

Pieteikt atbalstam varēs daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kurās ir vismaz trīs dzīvokļi un mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanai ir izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība.

Pieteikties līdzfinansējumam varēs vienlaicīgi gan daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energosertifikāta, gan tehniskās apsekošanas atzinuma izstrādei.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē