Apbalvoti Eksporta un inovācijas balvas laureāti Ziņas

Apbalvoti Eksporta un inovācijas balvas laureāti

Piektdiena, 16 decembrī, 2022

Apbalvoti "Eksporta un inovācijas balvas 2022" laureāti, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Tostarp kategorijā "Eksporta čempions" apbalvots SIA "Mikrotīkls".

Kategorijā "Eksporta jaunpienācējs" uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 50 000 līdz 200 000 eiro apbalvots SIA "Smart Aero", savukārt kategorijā "Eksporta jaunpienācējs" uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 200 000 līdz 1 000 000 eiro - SIA "Int-Sol Unlimited".

Kategorijā "Eksporta jaunpienācējs" uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu virs miljona eiro apbalvots SIA "Koshel".

Kategorijā "Eksporta līderis" zināšanu ietilpīga bioekonomika - kokapstrādes nozarē uzņēmumu grupā mazie un vidējie komersanti balvu saņēma SIA "Latgran", bet kategorijas lielo uzņēmumu grupā apbalvots SIA "Latvijas finieris".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē zināšanu ietilpīga bioekonomika - pārtikas ražošana mazo un vidējo uzņēmumu grupā apbalvota SIA "Karavela", tikmēr kategorijas lielo uzņēmumu grupā apbalvots AS "Dobeles dzirnavnieks".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija mazo un vidējo uzņēmumu grupā eksporta un inovāciju balvu saņēma SIA "Icotton", bet kategorijas lielo uzņēmumu grupā apbalvots AS "Grindeks".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē "Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas" mazo un vidējo uzņēmumu grupā apbalvots SIA "Light Guide Optics Iinternational". Tikmēr kategorijas lielo uzņēmumu grupā eksporta balvu saņēma SIA "Lexel fabrika".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē "Viedā enerģētika un mobilitāte" mazo un vidējo uzņēmumu grupā apbalvots LSEZ SIA "Caljan", kamēr kategorijas lielo uzņēmumu grupā balvu saņēma SIA "Bucher Municipal".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas" mazo un vidējo uzņēmumu grupā apbalvots SIA "Estoty", bet kategorijas lielo uzņēmumu grupā - SIA "Tieto Latvia".

Kategorijā "Inovācijas čempions" eksporta un inovāciju balvu saņēma SIA "Latvijas mobilais telefons".

Kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" mazo un vidējo komercsabiedrību grupā apbalvojumu saņēma "Dont Panic" sadarbībā ar "Skudras Metropole", bet biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu un pašvaldības iestāžu grupā - Atraitnes Margarētas Ģertrūdes Hoijeres viesu nams Liepājā.

LETA jau vēstīja, ka trešdien notika "Eksporta un inovācijas balvas 2022" laureātu apbalvošanas ceremonija.

Konkursa mērķis ir godināt Latvijas uzņēmējus, kuri rada eksportspējīgus un inovatīvus produktus, nodrošinot valsts ekonomisko izaugsmi un demonstrējot pozitīvu piemēru tiem, kas vēl tikai domā par savu ceļu uzņēmējdarbībā.

Konkursu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi, eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" un finanšu institūciju "Altum".

Šogad piecās kategorijās balvai tika nominēti 57 uzņēmumi. Konkursa nominantus noteica žūrija, kurā piedalījās finanšu institūciju, uzņēmēju organizāciju, Ekonomikas ministrijas, LIAA un plašsaziņas līdzekļu deleģētie pārstāvji.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē