Moduļu māju ražotājs MyCabin sācis ražošanu ASV Ziņas

Moduļu māju ražotājs MyCabin sācis ražošanu ASV

Otrdiena, 25 oktobrī, 2022

Moduļu māju ražotājs "MyCabin" sācis ražošanu ASV gandrīz 3000 kvadrātmetru plašā ražotnē, kas atrodas Čikāgā, Ilinoisas štatā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ražošanas sākšanas pirmajā kārtā "MyCabin" piesaistītais ASV partneris "Prefabpads LLC", ar kuru uzņēmums sadarbojas uz franšīzes pamata, ir investējis apmēram 500 000 eiro, min "MyCabin" pārstāvji.

Čikāgas ražotnē sākta pirmo pasūtījumu izpilde. Ražošanas kapacitāte pašlaik ir 50-75 mājas gadā. Uzņēmums plāno to paaugstināt, gan ieviešot arvien efektīvākas ražošanas metodes, gan paplašinot piedāvājuma portfeli ar jauniem, inovatīviem ēku modeļiem.

Kompānijā norāda, ka Latvijā izstrādātie ēku prototipi ir pielāgoti ASV prasībām, un ir atbilstoši visu 50 ASV štatu kvalitātes prasībām, kā arī starptautiskajai dzīvojamo māju konstrukciju un energoefektivitātes regulai. Tostarp māju konstrukcija atbilst spējai izturēt vēja slodzi līdz 209 kilometriem stundā.

Plānots, ka Latvijā "MyCabin" turpinās ražošanu Eiropas tirgum, savukārt ASV ražotnē tiks izpildīti pasūtījumi Ziemeļamerikai.

"MyCabin" vadītājs Ģirts Draugs informē, ka, arī izvēršot darbību jaunos pasaules tirgos, "MyCabin" plāno saglabāt Latviju kā galveno izpētes un attīstības centru jaunu māju dizainu izstrādē.

Uzņēmums "MyCabin" darbību sāka, klientiem piedāvājot koka karkasa brīvdienu mājas trijos dažādos izmēros, kuras iespējams kombinēt kā komplektu. Moduļu mājas tiek piegādātas pilnībā gatavas, un to ražošanā izmantoti ilgtspējīgi un galvenokārt Latvijā ražoti materiāli.

Laika posmā no 2020.gada 22.septembra līdz 2021.gada 31.decembrim "MyCabin" strādāja ar 227 632 eiro apgrozījumu un cieta 9090 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Kompānija "MyCabin" reģistrēta 2020.gada septembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Draugs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 21 diena portālā
Bija online 19 maijā 12:32
Meklētājs būvniecības nozarē