Olaines novadā sāks Mežezera dienvidu krasta pastaigu takas labiekārtošanas darbus Ziņas

Olaines novadā sāks Mežezera dienvidu krasta pastaigu takas labiekārtošanas darbus

Otrdiena, 29 martā, 2022

Olaines novadā plānots sākt Mežezera dienvidu krasta pastaigu takas labiekārtošanas darbus, aģentūru LETA informēja Olaines novada pašvaldībā.

Projekta īstenošanas gaitā paredzēts izbūvēt grunts seguma taku ar kopējo garumu 378 metri, tādējādi palielinot Mežezera dienvidu krasta rekreatīvās izmantošanas iespējas. Tāpat 175 metru garumā tiks izbūvētas koka laipas, kā arī tiks uzstādīts informācijas stends un interaktīvi objekti ar vēstījumu par Mežezera apkaimē dzīvojošajiem putniem.

Pastaigu taka-gājēju celiņš tiks veidota, ņemot vērā vides pieejamības vadlīnijas, tādējādi sniedzot iespēju to izmantot gan jaunajām ģimenēm ar bērniem ratiņos, gan senioriem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem, skaidroja Olaines novadā.

Šos labiekārtošanas darbus atbilstoši Olaines novada pašvaldības pasūtījumam veiks SIA "Agrosēta", kas no Olaines novada pašvaldības būvvaldes jau saņēmusi atzinumu par atbalstu būvniecības iecerei.

Mežezera dienvidu krasta pastaigu takas labiekārtošanas projekta kopējās būvniecības izmaksas ir 66 140 eiro. Attiecināmās izmaksas ir 15 000 eiro, no tā publiskais finansējums sasniedz 13 500 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 20 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē