Ielikts  pamatakmens Jaunolaines sākumskolas sporta zālē Ziņas
Foto: olaine.lv

Ielikts pamatakmens Jaunolaines sākumskolas sporta zālē

Otrdiena, 22 novembrī, 2016

15. novembrī svinīgi tika iemūrēts pamatakmens Olaines pašvaldības finansētajā projektā - Jaunolaines sākumskolas sporta namā. Pasākumā piedalījās Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Olaines sākumskolas direktora vietniece Velda Veinberga, būvniecības kompānijas RERE GRUPA valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

 Būvniecības darbus, kuru kopējās izmaksas ir 2 098 118,70 EUR, plānots pabeigt 2017. gada decembrī. Saskaņā ar noslēgto līgumu sporta nama jaunbūvi savienos ar esošās skolas ēku. Pirmajā stāvā atradīsies ieejas vestibils ar garderobi, treneru telpu un lielā sporta zāle, kas paredzēta basketbola, volejbola, rokas bumbas un telpu futbola treniņiem, kā arī atsevišķa cīņu sporta zāle.

Starp abām zālēm atradīsies ģērbtuvju bloks, sanitārie mezgli apmeklētājiem un telpa inventāru uzglabāšanai. Savukārt ēkas dienvidu daļā būs izvietota tehniskā telpa ar iebūvētu siltummezglu un ūdens vadu.

Ēkas otrajā stāvā tiks izbūvēta fitnesa zāle, sanitārie mezgli apmeklētājiem, ventilācijas kamera un balkoni skatītājiem. Būvdarbu laikā paredzēts veikt teritorijas labiekārtošanas darbus 9 236 m2 platībā, tāpat tiks labiekārtots plašs laukums ar 116 auto stāvvietām, 30 atpūtas soliņiem, kā arī 25 velosipēdu statīviem un trīs karogu mastiem pie sporta zāles galvenās ieejas. Pamatakmens ielikšanas ceremonijā līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietotas arī šodienas liecības: Olaines Domes Vēstis oktobra izdevums, novada ģerboņa piespraude un karodziņš, bērnu zīmējums ar diviem sargeņģeļiem.

 RERE GRUPA pārstāvis kapsulā ievietoja līmeņrādi, kas kalpos kā simbols šī projekta augstajam līmenim visos aspektos. Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs savā uzrunā teica: “Novads iedzīvotājiem piedāvā zaļu vidi, sakārtotu infrastruktūru ģimenēm ar bērniem, ražošanas un izaugsmes vietu uzņēmējiem.

 Tiek darīts viss, lai iedzīvotāji šeit justos droši un lepni, varētu nodarboties ar pilsoniskām un sportiskām aktivitātēm. Savu novadu pamatoti varam dēvēt par aktīvu, industriālu un zaļu. Pēc 15 mēnešiem šajā vietā taps jauns, mūsdienīgs sporta nams, kas Olaines sākumskolas bērniem ļaus pilnvērtīgi nodarboties ar sporta aktivitātēm, kā arī citiem novada bērniem nodrošinās vēl vienu vietu, kur nodarboties ar sportu.

 Esam pārliecināti, ka, ieguldot sporta infrastruktūras izbūvē, veicam lielu ieguldījumu mūsu bērnu, novada un visas Latvijas nākotnē. Novēlu, lai pēc gadiem, pašreizējās vērtības būtu cieņā Olainē un Latvijas vārds izskanētu pasaulē, sportistiem saņemot visaugstākās raudzes medaļas!” Velda Veinberga Olaines sākumskolas direktora vietniece savā uzrunā bērniem vēlēja: “Ticēt lieliem mērķiem, mīlēt savu valsti un ar saviem sportiskiem panākumiem rakstīt Olaines novada un Latvijas sporta vēsturi.”

 “Latvijas svētku nedēļā varam svinēt vēl vienus svētkus – Jaunolainē. Šodien liekam pamatakmeni ne tikai ēkas pamatos, bet arī jaunas sportiskās paaudzes pamatos, kas palīdzēs sasniegt jaunus rekordus un medaļas. Mūsu uzņēmumam ir īpašs prieks būvēt sporta celtnes un stadionus, jo paši esam ļoti sportisks kolektīvs.

 Esam pārliecināti, ka jau nākamā gada beigās sporta zālē atskanēs svilpes signāli, bumbu rībināšana un uzvaras gaviles,” stāsta RERE GRUPA valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

Pamata informācija par objektu:

Pasūtītājs: Olaines novada pašvaldība Līguma summa: 2 098 118,70 EUR bez PVN

Būvuzņēmējs: PS "RERE BŪVE 1"

Darbi uzsākti: 2016. gada septembrī

Darbus plānots pabeigt: 2017. gada decembrī

Kopējā projekta platība: 2971.44 m2

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē