Baltic RE Group iegādājas senās Rīgas Melnā balzama rūpnīcas vēsturiskās ēkas Ziņas

Baltic RE Group iegādājas senās Rīgas Melnā balzama rūpnīcas vēsturiskās ēkas

Otrdiena, 15 martā, 2022

AS Baltic RE Group - pieredzējis nekustamo īpašumu investors, kas specializējas īpaši vērtīgu un būtisku nekustamo īpašumu portfeļu izveidē un turpmākā realizācijā Baltijā - no Orkla Eiendom iegādājās vēsturisko Rīgas Melnā balzama rūpnīcu Pulkveža Brieža ielā 27, kurā Alberts Volfšmits (Albert Wolfschmidt) uzsāka ražot pasaulē slaveno zāļu balzamu. Ēku uzcēla 1847.gadā pēc projekta, kura izstrādē iesaistījās tādi izcili latviešu arhitekti kā Gustavs Vinklers, Karls Felsko, Vilhelms Bokslafs.

Vairāk nekā 1,5 hektāru plašajā teritorijā atrodas vairākas ēkas, kuru kopējā platība veido vairāk nekā 17 000 kvadrātmetrus, tostarp monumentālā piecstāvu rūpnīca ar tās neparasto ķieģeļu fasādi.

Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca), Baltic RE Group dibinātājs un izpilddirektors, apgalvo: "Mēs redzam milzīgo potenciālu iespējā dot jaunu dzīvību ēkai, kas ir nepārspējama un ir pelnījusi atgriezties pilsētas apritē. Tā ir privilēģija un atbildība. Senā Rīgas Melnā balzama fabrika ir izcili arhitektoniski skaista, ar brīnišķīgu fasādi, kas mūs pārsteidz ik reizi, aplūkojot celtni. Ēku ieskauj zaļā zona, kā arī tā plešas pāri Viesturdārza parkam, no kura paveras brīnišķīgs skats uz ēku. Mēs izjūtam patiesu aicinājumu radīt šeit kaut ko unikālu. Turklāt vecā rūpnīca lieliski iekļaujas jaunajā rajonā ap Skantes ielu, kur, pateicoties nozīmīgām un kvalitatīvām investīcijām, beidzot top īsts Rīgas darījumu un biznesa centrs. Esmu pārliecināts, ka ēkas neparastais valdzinājums padarīs to par vienu no rajona un visas pilsētas ievērojamākajiem īpašumiem."

Baltic RE Group darījumā konsultēja zvērinātu advokātu birojs ECOVIS CONVENTS, savukārt pārdevēju - ZAB Ellex Kļaviņš.

AS Baltic RE Group ir nekustamo īpašumu investors, kurš kopš 2008.gada specializējas augstvērtīgu nekustamo īpašumu iegādē un pārvaldīšanā. Kā viens no tirgus līderiem Baltijas premium klases īpašumu segmentā, Baltic RE Group savās ēkās ievieš labākos tirgū pieejamos vides ilgtspējības standartus, kas veicina arī šo ēku lietotāju labklājību.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē