Valmieras novads piedalīsies skatē “Gada labākā būve Latvijā 2021” Ziņas

Valmieras novads piedalīsies skatē “Gada labākā būve Latvijā 2021”

Ceturtdiena, 24 februārī, 2022

Valmieras novada pašvaldība dalībai skatē Gada labākā būve Latvijā 2021 pieteiks divus pērn ekspluatācijā nodotus objektus – atjaunoto Jāņa Daliņa stadionu un jauno vieglatlētikas manēžu, kā arī sporta un aktīvās atpūtas parku Mežs, informē Elīna Upīte, Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste.

 

Tāpat konkursa žūrijas komisijas vērtējumam iecerēts nodot atjaunoto Rubenes evaņģēliski luterisko baznīcu, kuras restaurācijā cieši līdzdarbojās tolaik Kocēnu novada pašvaldība, nodrošinot līdzfinansējumu un sniedzot Rubenes evaņģēliski luteriskajai draudzei atbalstu nozīmīgā un apjomīgā projekta vadīšanā.

 

Sporta un aktīvās atpūtas parks Mežs nodots ekspluatācijā 2021.gada novembrī. 11 152 m2 plašais Mežs ir apstādījumiem bagātīga teritorija, aicinot blakus pilsētas dzīvākajai ielai aizmirst par ikdienas steigu un baudīt aktīvu atpūtu – skeitojot, skrituļojot, braucot ar velosipēdu, spēlējot strītbolu, trenējoties āra trenažieru zālē vai kopā ar bērniem atpūšoties rotaļu laukumā. Mežs ir apmeklētājiem ērts un drošs – tas ir atbilstoši apgaismots, šeit pieejams brīvkrāns un labierīcības, kas ir ērtas arī ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī piemērotas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Atjaunoto Jāņa Daliņa stadionu un jauno vieglatlētikas manēžu svinīgi atklāja 2021.gada augustā. Pēc ievērojamiem pārbūves darbiem Jāņa Daliņa stadionā sportistus gaida pasaules standartiem atbilstoša vieglatlētikas infrastruktūra – starptautiski sertificētā stadionā un jaunajā manēžā ir iespēja trenēties un organizēt sacensības 24 vieglatlētikas disciplīnās. Pusgada laikā, kopš ēkas atklāšanas, šeit aizvadītas gan Latvijas mēroga, gan starptautiskas sacensības, kurās sportisti uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus, labojot gan personīgos, gan pārstāvētās valsts rekordus. Šī ir arī Latvijas olimpiešu treniņnometņu norises vieta, gatavojoties svarīgiem startiem. Ikdienā stadions un vieglatlētikas manēža ir treniņu un izaugsmes vieta Valmieras novada jaunajiem sportistiem un vietējām sporta organizācijām, komandām.

Rubenes evaņģēliski luteriskā baznīcas, kurai ir nozīmīga loma kristietības pirmsākumos Latvijā un kultūrvēsturē, atjaunošana norisinājās no 2018.gada līdz 2021.gadam. Apjomīgo būvdarbu laikā baznīca ir ieguvusi atjaunotu fasādi un restaurētu torņa gaili, apsildītas un gaišas telpas, jaunu grīdu, baznīca padarīta pieejamāka personām ar kustību traucējumiem. Projektā izbūvēts automašīnu stāvlaukums un restaurēta Rubenes draudzes kalpotāju māja, baznīcas telpās izveidota multimediāla ekspozīcija, kas ikvienam interesentam apskatāma jebkurā diennakts laikā, ar baznīcu un tās draudzi saistītos notikumus un personības iespējams izzināt āra ekspozīcijās. Baznīca ir ieguvusi atjaunotus vēsturiskos solus, jaunus logus. Rubenes baznīcā notiek ne tikai vietējās draudzes dievkalpojumi, tā ir arī tūrisma objekts un apmeklētāju iemīļota koncertu norises vieta. Kopš 2015.gada šeit norisinās Indriķa diena, kas veltīta priesterim Indriķim, kas Rubenē sarakstīja Livonijas Indriķa hroniku, – ar populārzinātniskiem lasījumiem, izglītojošām un aizraujošām norisēm.

 

Skate norisināsies jau 24.reizi, un to organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 21 profesionālo biedrību un nozares institūciju. 2021.gadā ekspluatācijā nodoto objektu īpašnieki, arhitekti, projektētāji, būvnieki pieteikumus var iesniegt astoņās nominācijās līdz 2022.gada 7.martam. Pieteikumu iesniegšanas kārtība un vērtēšanas nosacījumi lasāmi nolikumā.

 

Bērni aicināti piedalīties zīmējumu konkursā Mana novada dārgakmens – jaunā būve, kas tiek organizēts skates Gada labākā būve Latvijā 2021 ietvaros. Zīmējumi jāiesūta līdz 30.aprīlim, un tajos bērni vecumā līdz 16 gadiem pēc paša izvēles aicināti attēlot Latvijas būvnieku celtu būvi novadā vai Latvijā. Vairāk informācijas konkursa nolikumā.

Buvinzenieru Savieniba @latvijas_buvinzenieru_savienba
https://www.m.buvbaze.lv/latvijas_buvinzenieru_savienba/
3 gadi 6 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 16 oktobrī 11:56
Meklētājs būvniecības nozarē