Aizraujoša iepirkšanās zaļi domājošajiem Aktuālie padomi
Foto: Arta Upmale

Aizraujoša iepirkšanās zaļi domājošajiem

Pirmdiena, 22 novembrī, 2021

Vai zināt kādu cilvēku savu radu, draugu vai kolēģu lokā, kam mājās nav neviena zaļā auga? Pat ne mazākā kaktusiņa grāmatplauktā vai tik iecienītās orhidejas uz virtuves palodzes ? Tieši pretēji – cilvēki arvien vairāk vēlas apzaļumot savu vidi, pat, ja tas ir neliels dzīvoklītis pilsētas centrā, nemaz nerunājot par balkoniem un jumta terasēm.

 

Ir pagājis vairāk nekā pusgads kopš Latvijā durvis vēris viens no lielākajiem un modernākajiem dārzkopības, mājas un mājdzīvnieku preču iegādes centriem Baltijā – Hortes. Šobrīd centrs iemantojis atpazīstamību ar savu nedaudz “citādo iepirkšanās pieredzi”. Proti, Hortes pamatā ir draudzīga attieksme pret vidi un zaļā dzīvesveida popularizēšana, kas iepirkšanās pieredzi padara vēl iedvesmojošāku un radošāku.

 

Zaļais dzīvesveids Latvijā kļūst arvien populārāks, īpaši gados jaunāku cilvēku vidū. To apliecina jaunā minidārziņu kultūra, kas attīstās pilsētvidē, dzīvesvietas un darbavietu apzaļumošana, tendence iegādāties un atjaunot īpašumus laukos, iekārtot siltumnīcu piepilsētas savrupmājas dārzā. Tāpat arvien lielāka vērība pievērsta, lai mājoklim iegādātās lietas būtu izmantojamas ilgtermiņā, videi draudzīgas, no dabīgiem materiāliem un energoefektīvas. Šīs patērētāju prasības iepirkšanos padara par tālredzīgu, pārdomātu un vienlaikus aizraujošu procesu, ko piedāvā arī Hortes centrs.

 

Hortes ir kapitālieguldījumu sabiedrībai Livonia Partners piederošs Igaunijas populārākais dārzaugu un mājas preču mazumtirdzniecības zīmols. Pirmais Hortes veikals tika atvērts 2006. gadā Tallinā. Šobrīd Igaunijā ir atvērti divi Hortes dārza, mājas un mājdzīvnieku preču centri.

 

Dārzam, mājoklim un mājas mīlulim

 

Plašajā preču klāstā ikviens var atrast nepieciešamo gan pilsētas dzīvokļa, gan lauku mājas, pagalma, balkona, terases vai siltumnīcas labiekārtošanai. Veidojot vienu no plašākajiem piedāvājumiem Latvijā, lielāko daļu Hortes sortimenta veido labāko Baltijas un Nīderlandes audzētavu sezonālie āra un iekštelpu augi, dārzeņu stādi, skujkoki, dzīvžogu koki, augļu koki un krūmi, zāle, kā arī Latvijā lielākais dažādu sēklu piedāvājums. Te ir  viss nepieciešamais skaista un praktiska dārza ierīkošanai un kopšanai, sākot no augsnes maisījuma līdz dārza mēbelēm.

 

Piedāvājumā arī plašs dārza un mājokļa iekārtošanai nepieciešamo preču klāsts, tostarp mēbeles, spilveni, mājas tekstils, vāzes un puķu podi, sveces un svečturi, trauki, virtuves un grilēšanas piederumi, dažādas interjera un dizaina preces. Plašs produktu klāsts veltīts arī mājdzīvniekiem – barība, kopšanas līdzekļi, aprīkojums apmācībām, barības trauki, apģērbi un aksesuāri.

 

Preču piedāvājumu pārstāv tādi pazīstami dārza un mājas preču zīmoli kā Van Der Leeden, Prosperplast, Fiskars, Gardena, Claber, Tamrex, Beeztees, Mica, Spaas, Joik, Magrada, Maku, Rento, Barbecook, Mustang un citi.

 

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Hortes pārvērties par īstu brīnumvalstību – te iegādājami rotājumi, eglīšu mantiņas, mākslīgie adeventes vainagi un virtenes, gaismiņas, sveces un, protams, svētku eglītes – gan dzīvās egles, arī podiņos un mākslīgās eglītes. Plus daudz burvīgu aksesuāru un nieciņu vēl brīnišķīgākai Ziemassvētku sajūtai.

 

Baltijā plašākā telpaugu izvēle

 

Viena no Hortes priekšrocībām ir plaša zaļo augu izvēle un Baltijā plašākais telpaugu piedāvājums. Visu gadu centrā pieejama daudzveidīga dekoratīvo lapu un ziedošo telpaugu izvēle. Atkarībā no sezonas tiek piedāvāti jaunstādi, ziemcietes un dēsti, kā arī dzīvžogi un dažādu puķu galerija.

 

Hortes dārza centra ēka būvniecības stadijā tika pielāgota, tā lai izveidotu nosacītu siltumnīcu ar atbilstošu termoregulāciju ziemā un vasarā. Šie apstākļi nodrošina augiem piemērotus apstākļus visa gada garumā, neatkarīgi no gadalaika. Dārza centrā liela uzmanība vērsta uz klientu apkalpošanu un zinošiem speciālistiem dārza nozarē. Ikviens klients var saņemt nepieciešamo konsultāciju par piemērotākā auga izvēli un kopšanu.

 

Viss sortiments arī internetveikalā

 

Ņemot vērā strauji augošo pieprasījumu pēc attālinātās iepirkšanās, arī Hortes ir savs internetveikals www.hortes.lv , kur tiek piedāvāts praktiski viss veikalā uz vietas atrodamais preču sortiments. Izvēloties augus, tie visā Latvijā tiek piegādāti tikai ar kurjeru, lai saglabātu augu svaigumu un skaisto izskatu. Pārējās preces var saņemt veikalā vai izmantojot pakomātus.

 

Foto: Arta Upmale

 

 

 

Meklētājs būvniecības nozarē