Elektromobilitātes pakalpojumi ilgtspējīgam biznesam Ziņas

Elektromobilitātes pakalpojumi ilgtspējīgam biznesam

Trešdiena, 27 oktobrī, 2021

Saruna ar Elektrum elektromobilitātes ekspertu Edgaru Korsaku-Millu par to, kā uzņēmumiem kļūt zaļākiem, izmantojot elektrotransporta un uzlādes tīkla iespējas. Elektrum pieredze rāda, ka arvien vairāk uzņēmumu un pakalpojumu sniedzēju ne tikai apsver iespēju elektrificēt savus autoparkus, bet arī sāk ierīkot uzlādes punktus, kas pieejami klientiem un darbiniekiem.

Uzlādes infrastruktūra


Jāsaka, ka Latvijā ir plašs publiskās uzlādes staciju pārklājums, tādēļ ar elektroauto palikt uz ceļa faktiski nav iespējams. Kopā ar sadarbības partneriem Elektrum jau ir izveidojis 71 uzlādes pieslēgvietu, un 2021. gadu noslēgs ar vismaz 84 uzlādes pieslēgvietām visā Latvijā – stāvlaukumos pie tirdzniecības centriem, birojiem un izklaides vietām, tādējādi Elektrum kļūstot par lielāko komerciālo uzlādes tīklu ar daudzpusīgu pieredzi uzlādes infrastruktūras izveidē.


Raugoties uz Eiropu, tad šobrīd ir ap 300 000 publisko uzlādes punktu, un līdz 2025. gadam Eiropā to būs vismaz viens miljons. Runājot par Latviju, Elektrum veiktie aprēķini rāda, ka uz 10 elektroauto ir nepieciešama vismaz viena uzlādes pieslēgvieta, un līdz 2022. gada beigām plānojam uzstādīt vismaz 184 pieslēgvietas. 


Kopumā Latvijā līdz 2025. gadam nepieciešamas vismaz 1000 publiskās uzlādes pieslēgvietas. Tātad izaugsmes diapazons ir ļoti plašs, un tā īstenošanai esam gatavi nodrošināt savu zinātības pakalpojumu tiem, kas saskata arī savu biznesa iespēju. 


Elektrum piedāvā daudzveidīgus risinājumus elektroauto uzlādei, un aicinām sazināties ar mums, lai sagatavotu jums individuālu piedāvājumu!




Elektrum uzlādes pakalpojuma noma

Uzlādes pakalpojuma ērtums ir tikpat svarīgs kā pieslēgvietu pārklājums, tādēļ Elektrum piedāvā uzlādes pakalpojuma nomu partneriem, kas paši uzstāda uzlādes iekārtas vai jau tās ir uzstādījuši, bet vēlas partneri, kas palīdz ar uzlādes pakalpojuma nodrošināšanu. 


Elektrum uzlādes pakalpojuma noma sniedz šo iespēju – mēs nodrošinām uzlādes pakalpojuma darbību, klientu servisu 24/7, pakalpojuma pieejamību starptautiskās platformās un iespēju norēķināties par pakalpojumu gan uzreiz, gan ar pēcapmaksu. Partneris iegūst arī pārskatāmas atskaites par notikušajiem darījumiem.


Turklāt uzņēmumiem uzlādes pakalpojums ir pieejams arī ar pēcapmaksu, saņemot vienotu rēķinu par uzlādes pakalpojumu un elektrību, gāzi un citiem pakalpojumiem, vai arī rēķinu saņemot atsevišķi ar pēcapmaksu tikai par uzlādes pakalpojumu. 


Ar ko sākt, lai izveidotu elektroauto uzlādes vietu


Lai dalītos savā pieredzē un zinātībā, šā gada 10. novembrī Elektrum rīko bezmaksas vebināru "Kā sagatavot uzņēmumu elektromobilitātei?". Tajā būs iespēja uzzināt, ko nozīmē elektroauto uzlāde un ko ietver uzlādes punkta ierīkošana, kādas ir normatīvās un tehniskās prasības, kā arī uzklausīt vairāku uzņēmumu pieredzes stāstus. Plašāku informāciju par vebināru un tā programmu skatīt šeit.



Bezmaksas konsultācija

Aicinām gan privātpersonas, gan arī uzņēmumu pārstāvjus pieteikties konsultācijai par uzlādes pieslēgvietas ierīkošanu vai tās aprīkošanu ar Elektrum uzlādes nomas pakalpojumu.

Ilze Balcerbule @user_3213148
https://www.m.buvbaze.lv/user_3213148/
5 gadu 9 mēnešu 14 dienu portālā
Bija online 17 aprīlī 19:42
Meklētājs būvniecības nozarē