Latvijas Būvinženieru savienība izveidojusi nozares pārstāvju Tehnisko komisiju Ziņas

Latvijas Būvinženieru savienība izveidojusi nozares pārstāvju Tehnisko komisiju

Pirmdiena, 23 augustā, 2021

Latvijas Būvinženieru savienība (LBS) kopīgi ar citām nozares profesionālajām organizācijām izveidojusi nozares pārstāvju Tehnisko komisiju, aģentūru LETA informēja savienībā.

LBS valdes priekšsēdētājs Raimonds Eizenšmits skaidroja, ka LBS ik pa laikam saskaras ar situācijām, kad būvniecības dalībnieki un to uzraugošās institūcijas atšķirīgi izprot un pielieto normatīvo aktu prasības, kas var rezultēties strīdos un pat finansiālos zaudējumos. Lai mazinātu šādas situācijas, 13.jūlijā pēc LBS biedru iniciatīvas tika nodibināta Tehniskā komisija, kurā apvienojas dažādas nozaru asociācijas, biedrības un citas sabiedriskās organizācijas, lai rastu vienotu viedokli jautājumos, kur normatīvie akti tiek vai var tikt izprasti un pielietoti atšķirīgi.

Tehniskās komisijas priekšsēdētājs Igors Ponomarjovs uzsvēra, ka komisijas uzdevums ir nevis skaidrot normatīvos aktus, bet izvērtēt problemātiskus jautājumus ar mērķi panākt saskaņotu tehnisko risinājumu skaidrojumu, kam ir rekomendējošs raksturs. Komisija nepieciešamības gadījumā ir gatava arī sniegt priekšlikumus likumdevējam normatīvo aktu grozījumiem.

Tehniskās komisijas sastāvā ietilpst pārstāvji no LBS, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācijas, Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības, Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Inženierkonsultantu asociācijas un Latvijas Ugunsdrošības asociācijas.

LBS ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas kopš 1989.gada apvieno vairāk nekā 500 būvinženierus no visiem Latvijas reģioniem, pārstāv viņu intereses, piedalās nozari reglamentējošo normatīvo aktu izstrādē, popularizē nozares sasniegumus, kā arī izdod žurnālu "Būvinženieris".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē