RTU Būvniecības fakultātē vairāki absolventi izcilnieki Ziņas

RTU Būvniecības fakultātē vairāki absolventi izcilnieki

Otrdiena, 10 augustā, 2021

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātē jūnija beigās un jūlija sākumā absolventi bakalaura un maģistra darbus aizstāvējuši vairākās kārtās, informē fakultātes dekāns Mārtiņš Vilnītis. Vairāki par kvalifikācijas darbiem saņēmuši augstākās atzīmes – 10 un 9 balles.

Būvkonstrukciju katedrā absolvēšanas darbus izcili aizstāvējuši četri jaunie būvspeciālisti. Andrejs Macevičs saņēmis 9 balles par maģistra darbu Konstruktīvo mezglu stinguma analīze, izmantojot dinamiskās pārbaudes.

Klāvs Rubenis nopelnījis 10 balles par bakalaura darbu Ieejas jumtiņa konstrukcija un stiprināšana un biroja ēkas inženierprojektu. Ar 9 ballēm novērtēts Valta Segliņa bakalaura darbs Dažādu fibrobetona aprēķina standartu salīdzinājums un inženierprojekts biroju un dzīvojamās ēkas jaunbūvei. Augstāko vērtējumu – 10 balles – valsts eksaminācijas komisija piešķīrusi Valda Jauģieša bakalaura darbam Kvadrātveida dzelzsbetona kolonnas projektēšana ugunsgrēka situācijā un inženierprojektam Biroja ēkas ar autostāvvietu jaunbūve Mārupē.

Materiālu un konstrukciju institūtā absolvēšanas darbus izcili aizstāvējuši 5 jaunie būvspeciālisti. Valsts pārbaudījumu komisiju te vadīja būvkonstruktors Aldis Grasmanis, Latvijas Būvinženieru savienības valdes loceklis.

Mareks Petrovskis saņēmis 10 balles par maģistra darbu Ģipša-kaņepju spaļu biokompozītu mehānisko un fizikālo īpašību uzlabošana, bioloģiskā noturība un ugunsreakcija. Ar 9 ballēm novērtēti Ellas Spuriņas maģistra darbs Betona maisījuma sastāva pielāgošana 3D printēšanai un ietekmes uz vidi samazināšanai un Jegora Lazareva maģistra darbs Koka polimēru kompozītu mehānisko īpašību uzlabošana.

Teicamu vērtējumu ar 9 ballēm saņēmuši divi bakalauri. Haralds Treilons teicami aizstāvējis inženierprojektu ražošanas ēkai Limbažos, Meliorācijas ielā 14, un pētniecisko darbu Koka-betona hibrīdpārseguma konstrukcijas. Tikpat labs vērtējums ir Alises Sapatas inženierprojektam Daudzdzīvokļu ēkas jaunbūve Rīgā un pētnieciskajam darbam Galvaniskās korozijas ietekmes novērtējums uz būvelementiem ārējās vides apstākļos atbilstoši ISO-7441.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē