Spriež par gatavošanos LBS 33.kongresam Ziņas

Spriež par gatavošanos LBS 33.kongresam

Piektdiena, 21 janvārī, 2022

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdes 2022.gada pirmajā sēdē 18.janvārī tika balsots par jaunu biedru uzņemšanu LBS rindās, uzklausīts LBS Būvniecības speciālistu sertifikācijas institūcijas (BSSI) sagatavotais 2021.gada darba pārskats, tika spriests par gatavošanos LBS 33.kongresam, kas norisināsies 29.martā, kā arī pārrunātas citas LBS aktualitātes.

Valdes sēdes ievadā LBS valdes priekšsēdētājs Raimonds Eizenšmits paziņoja arī pašu svaigāko dienas jaunumu – Ekonomikas ministrijas tikko parakstīto jauno deleģēšanas līgumu ar LBS par sertifikāciju reglamentētajā sfērā.
Sēdes ievadā LBS valdes priekšsēdētājs Raimonds Eizenšmits lūdza valdi apstiprināt divu jaunu biedru uzņemšanu LBS rindās; ar valdes vienbalsīgu piekrišanu par LBS jaunajiem biedriem apstiprināti Evija Liepa un Arnis Urbāns.

Ar LBS BSSI 2021.gada darba pārskatu un aktualitātēm valdi iepazīstināja LBS BSSI galvenā administratore Vaira Ronimoisa un galvenās administratores vietniece Santa Soida. Vaira Ronimoisa informēja valdi, kā institūcijai iepriekšējā gadā ir veicies ar būvspeciālistu sertfikātu piešķiršanu, būvspeciālistu kompetences novērtēšanu, būvspeciālistu pastāvīgās prakses uzraudzību, kā arī iepazīstināja ar 2021.gada statistiku šajās jomās. Santa Soida informēja par Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja veikto BSSI novērtēšanu piecu gadu periodā, kurā tiek pagarināta akreditācija, kā arī stāstīja par ikgadējo atbilstības novērtēšanu, kas notiek attiecīgā gada ietvaros. Vērtēšana notiek pēc 26 kritērijiem, kas noteikti standartā Atbilstības novērtēšana. Vispārīgās prasības personu sertificēšanas institūcijām.

LBS žurnāla Būvinženieris jaunais redaktors Uldis Andersons informēja valdi par žurnāla sagatavošanu un turpmāko iznākšanu, kā arī par LBS mājaslapas drīzumā plānotām pārmaiņām, aicinot LBS valdi un arī citus LBS biedrus aktīvāk komunicēt par savienības aktualitātēm un piedalīties gan žurnāla, gan mājaslapas satura plānošanā un veidošanā.

Raimonds Eizenšmits informēja valdi par plānoto LBS diskusiju ar Būvniecības valsts kontroles biroju par Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietošanu, problēmām un iespējamiem risinājumiem. Kā norādīja LBS valdes priekšsēdētājs, no BVKB direktores Svetlanas Mjakuškinas saņemts atteikums diskusijai, vienlaikus arī vēlējums LBS priekšlikumus par iespējamām izmaiņām, labojumiem vai papildinājumiem sistēmā iesniegt rakstveidā. Raimonds Eizenšmits arī informēja, ka iespēja iepazīties ar pēdējām izmaiņām BIS ir, noklausoties 10.janvārī notikušo apmācību videoierakstu vietnē Youtube, attiecīgi 11.februārī ir paredzēta vēl viena tiešaisstes apmācība.

Valde izvērtēja arī  pirmā augstākās izglītības līmeņa studentu kvalifikācijas darbu aizstāvēšanu Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātē (LLU VBF), kas notika 6.janvārī. Kopumā vērtēšanai bija iesniegti septiņi darbi, kuru kopējā vidējā atzīme bija 7,86 balles, tā valdi informēja pārbaudījumu komisijas dalībniece, LLU VBF Arhitektūras un būvniecības katedras vadītāja Sandra Gusta. Ar 10 ballēm jeb atzīmi „izcili” tika novērtēts Jekaterinas Babašas kvalifikācijas darbs Beramkravu noliktava Rīgā. Trīs darbi saņēma 8 balles ar vērtējumu „ļoti labi”, un trīs darbi 7 balles jeb vērtējumu „labi”.

Pēdējais valdes sēdes dienaskārtības punkts bija par gatavošanos LBS 33.kongresam, kas notiks 29.martā. Raimonds Eizenšmits informēja, ka kongress šogad norisināsies attālināti. Viņš norādīja, ka patlaban turpinās darbs pie kongresa gatavošanas, un ir izstrādāts kalendārais grafiks, kad jābūt gatavam darba plānam, budžetam, dienaskārtībai, ar ko LBS biedri tiks iepazīstināti elektroniski. Līdztekus Raimonds Eizenšmits atgādināja, ka LBS kongresā ir iespēja izteikt atzinību un piešķirt apbalvojumus tiem savienības biedriem, kas šo godu ir nopelnījuši. Saskaņā ar nolikumu ir paredzēti vairāki apbalvojumi – kongresā var piešķirt medaļu par mūža ieguldījumu būvniecībā, LBS Goda biedra nosaukumu, kā arī Labākā darbaudzinātāja un Labākā jaunā būvinžniera nosaukumu. Paredzēts ir arī LBS Goda raksts, Atzinības raksts un LBS stipendija.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 3 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē