Jaunie būvnieki aizstāv RTU studiju nobeiguma darbus Ziņas

Jaunie būvnieki aizstāv RTU studiju nobeiguma darbus

Ceturtdiena, 1 jūlijā, 2021

Turpinās studiju nobeiguma darbu aizstāvēšana RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātē. Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, darbu aizstāvēšana notiek tiešsaistē, attālināti, informē Valsts pārbaudījumu komisijas (VPK) loceklis Dr.sc.ing. Raimonds Eizenšmits.

Trešdien, 30.jūnijā Valsts pārbaudījumu komisija sertificēta būvkonstruktora, LBS biedra Kaspara Kurtiša vadībā iepazinās ar 8 maģistru darbiem, kā arī 10 bakalauru darbiem un inženierprojektiem, kas tika izstrādāti profesora Leonīda Pakrastiņa vadītajā Būvkonstrukciju katedrā.

Kopumā studenti parādīja labas zināšanas, lai gan VPK locekļi norādīja arī uz dažiem trūkumiem un nepilnībām.
Augstāko vērtējumu – teicami jeb 9 balles – maģistru vidū vērtēšanas komisija piešķīra Andrejs Macevičs par darba Konstruktīvo mezglu stinguma analīze izmantojot dinamiskās pārbaudes prezentēšanu un aizstāvēšanu, darba vadītājs – profesors Dmitrijs Serdjuks.

Par bakalaura un inženierprojekta aizstāvēšanu augstāko vērtējumu – izcili jeb 10 – saņēma divi studenti – Klāvs Rubenis par pētniecisko darbu Ieejas jumtiņa konstrukcija un stiprināšana un inženierprojektu Biroja ēka, vadītājs, RTU vadošais pētnieks Kaspars Kalniņš, un Valdis Jauģietis par pētniecisko darbu Kvadrātveida dzelzsbetons kolonnas projektēšana ugunsgrēka situācijā un inženierprojektu Biroja ēkas ar autostāvvietu jaunbūve Mārupē, vadītājs Toms Matuzevičs.

Latvijas Būvinženieru savienība sveic jaunos būvspeciālistus!

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē