Santehnikas darbi izvēlamies labu meistaru Aktuālie padomi

Santehnikas darbi izvēlamies labu meistaru

Otrdiena, 22 decembrī, 2020

Ir vispāratzīts, ka labs santehniķis Rīgā ir dārgs prieks. Bet mēs apgalvojam, ka tas tā nav - jums vienkārši jāzina, kur meklēt profesionāļus, kuri strādā bez sadārdzinātām maksām un pārmaksām.

Nosprostojuma likvidēšana vai nepatīkamas smakas novēršana no kanalizācijā ir vienkāršs un nedārgs darbs. Cita lieta ir, ja jums paredzēts kapitālais remonts vannas istabā. Santehniķu cenas specializētos uzņēmumos ir augstas, tāpēc daudzi nolemj to darīt paši.

Tālāk mēs uzskaitīsim galvenos remonta posmus vannas istabā, un jūs paši izlemiet, vai ir vērts tam tērēt laiku un vai varat to paveikt pašu spēkiem.

Plumber man fixing kitchen sink Free Photo

Remonts vannas istabā – vai var tikt galā patstāvīgi?

Ja mēs runājam par kosmētisko remontu, tad nevajadzētu būt problēmām. Ar kapitālo - grūtāk, un visgrūtāk šeit ir izvēlēties santehniku, lai tā būtu gan skaisti, gan praktiski.

Vannas istaba parasti ir ļoti maza. Dizaineri apgalvo, ka atvērta grīda vizuāli palielina telpu, tāpēc nekādu pjedestālu. Pērkot tualetes podu, mēs priekšroku dosim modeļiem, kurus var piestiprināt pie sienas. Bet izlemt, vai mēs atstāsim vannu vai ievietosim dušas kabīni, būs grūtāk. Tie paši dizaineri ļoti bieži iesaka stūra vannu, taču tas ir strīdīgs jautājums. Lieta tāda, ka šādos modeļos un tieši stūra daļā ir paredzēts kaut kam  līdzīgam kā diezgan plašam plauktam, uz kura varat ievietot dažādas lietas: dušas želeju, šampūnu utt. Tas nav piemērots mazai vannas istabai.

Izdevīgāks risinājums būtu parastā horizontālā vanna ar plānām sienām (akrils), apvienojumā ar dušu. To var atdalīt ar caurspīdīgiem bīdāmiem paneļiem vai aizkaru. Nu, ja mēs izvēlamies dušas kabīni, tad durvīm tajā jābūt tikai no caurspīdīga stikla, bez rotājumiem. Ievērojot šos padomus, jūs varat vizuāli paplašināt telpu.

Pārejam pie izlietnes. Ja vannas istabā ir ļoti maz vietas, un mēs savā izvēlē apstājāmies pie horizontālas vannas, mēs varam no izlietnes atteikties: mēs vienkārši uzstādām krānu vannā augstāk, lai to varētu izmantot jebkuram mērķim. Ja jums nepieciešama atsevišķa izlietne, tad izvēlieties:

  • tāda, kas piestiprināma pie sienas;
  • no stikla - tas šķiet vieglāks un gaisīgāks.

Zem izlietnes jūs varat aprīkot iebūvētu skapi, kurā ērti uzglabāt mazgāšanas līdzekļus, birstes, sūkļus utt.

Modern bathroom interior with decorative elements. space for text. Free Photo


Pēc tam, kad esat izplānojis, kā un kur atradīsies vannas istabas aprīkojums un mēbeles, sākas vissmagākais. Un šeit jums būs nepieciešama profesionāla santehniķa palīdzība. Apskatīsim, kas jums jādara tālāk.

Vannas istabas atjaunošanas darbi jāsāk, demontējot visus elementus, piemēram, no vannas vai izlietnes, vienlaikus atvienojot notekcaurules. Pēc ūdens izslēgšanas visi krāni tiek demontēti, visi savienojumi tiek rūpīgi atvienoti, nesabojājot galvenās caurules. Lielāka remonta laikā vecās flīzes tiek pilnībā noņemtas, attīrītas noslāņojušās sienu un griestu daļas.

Nākamais vannas remonta posms ir cauruļu ieklāšana, ja nepieciešams, novecojušo tērauda cauruļu nomaiņa ar modernām plastmasas caurulēm, kurām raksturīgs ilgs kalpošanas laiks un ērta uzstādīšana. Plastmasai nav korozijas un uz sienām neuzkrājas nogulsnes. Plastmasas cauruļu izmaksas ir daudz izdevīgākas nekā citas iespējas, piemēram, no vara. Vara caurules ir antibakteriālas un izturīgākas pret hlorētu ūdeni.

Vecās caurules tiek piegrieztas pēc iespējas vairāk, izmantojot mūsdienīgus ērtus stiprinājumus, tiek uzstādīti jauni. Prakse rāda, ka labāk nav ievadīt caurules zem flīzēm sienā, bet, ja tās joprojām ir paslēptas, jums vajadzētu rūpēties par atsevišķu veļas mazgājamās mašīnas caurulēm. Remontdarbu vai avārijas laikā vienkārši nepieciešamas krānu caurules krāni aukstā un karstā ūdens padevei.

Young woman and girl washing hands Free Photo


Kur izdevīgi pasūtīt Rīgā santehnikas pakalpojumus?

Remontfirmu piedāvātās santehnikas cenas Rīgā gadu no gada pieaug. Lieli uzņēmumi piedāvā augstu kvalitāti un garantijas. Mazas firmas piedāvā zemas cenas, taču darba kvalitāte atstāj daudz kā vēlama. Šķiet, ka nav izejas - par kvalitāti jāmaksā papildus. Bet ir vieta, kur profesionāli santehniķi piedāvā kvalitatīvus pakalpojumus par atbilstošu samaksu - tas ir AnyDo serviss.

Ja jums vajadzīgi:

To var atrast vietnē AnyDo. Neatkarīgi no tā, kur jūs dzīvojat Latvijā, šeit jūs atradīsit lielisku meistaru problēmu risināšanai, neatkarīgi no tā, vai tas ir santehnikas remonts, kanalizācijas ierīkošana, ūdensapgādes sistēmas remonts vai aizsprostojuma novēršana.



Katrs meistars reģistrējoties veic obligātu pārbaudi. Vietnē jūs varat redzēt tā reitingu un lasīt iepriekšējo klientu atsauksmes. AnyDo meistariem rūp sava reputācija, tāpēc viņi cenšas darbu pabeigt laikā un nesadārdzināt pakalpojumu cenas. Tas ir vienkārši - jo apmierinātāki klienti, jo augstāks reitings un vairāk pasūtījumu.

Lai izveidotu pasūtījumu, jums jāreģistrējas servisā - tas aizņems ne vairāk kā 10 minūtes. Pēc tam aprakstiet, kas jums jādara, veiciet pasūtījumu un gaidiet atbildes, no kurām jūs varat izvēlēties to, kas vislabāk atbilst jūsu ircerēm.

Ja jums nepieciešama palīdzība vai padoms, tehniskais atbalsts jums atbildēs darba laikā un palīdzēs tikt galā ar problēmu.

Izmēģiniet to un būsiet pārsteigts, cik ātri un nedārgi jūs varat atrisināt jebkuru problēmu!

Anydo Lv @anydolv
https://www.m.buvbaze.lv/anydolv/
3 gadi 8 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 21 martā 09:55
Meklētājs būvniecības nozarē