Modernākā vannasistabas santehnika  stila, lietošanas komforta un vieglas kopšanas apvienojums Aktuālie padomi

Modernākā vannasistabas santehnika stila, lietošanas komforta un vieglas kopšanas apvienojums

Piektdiena, 11 decembrī, 2020

Vannasistaba jau sen vairs nav tikai higiēnas procedūru vieta. Šo telpu interjers un lietošanas komforts ir tikpat nozīmīgs kā virtuves vai viesistabas. Laikam ejot, vannasistabas tiek dekorētas ar oriģināliem apdares materiāliem, izsmalcinātiem aksesuāriem un pat dzīviem augiem. Taču primārā šeit tomēr bija un paliek santehnika. Bez tualetes poda, duškabīnes, izlietnes un tml. neviena vannasistaba nav iedomājama. Tādēļ, pārvācoties uz jaunu mājokli vai plānojot remontu, tās ir pirmās lietas, par kuru izvēli un iegādi vajadzēs padomāt. Ko tieši izvēlēties, ir atkarīgs gan no gaumes, gan pieejamiem kvadrātmetriem. Ne mazsvarīgas ir arī laikam atbilstošas stilistiskās tendences. Ideāla kombinācija ir aktuāls santehnikas dizains, maksimāls tās lietošanas komforts un vienkārša kopšana. Mēs pastāstīsim par aktuālākajām tendencēm, ko var samērā vienkārši realizēt dzīvē un pārvērst vannasistabu par skaistāko un iemīļotāko vietu mājās!

Veidojam savu personīgo SPA zonu

Ar mūsdienīgu santehniku ikdienas vannošanās procedūras var būt kaut kas īpašs, ne tikai vienkārši mazgāšanās. Mūžīgais jautājums ir, ko labāk uzstādīt – dušas kabīni vai vannu? Būtībā tas ir atkarīgs no gaumes, taču abos gadījumos ir vērts apsvērt visaktuālākos risinājumus.

 

Atvērta tipa duškabīne + kvalitatīvs un daudzfunkcionāls dušas stienis. Šāda veida duškabīnēm nav griestu. Mazgāšanās telpa ir ierobežota ar kabīnes bīdāmām durvīm un vannasistabas sienām. Ja pirmajā brīdī šķiet, ka tā ir slēgto duškabīņu mazbudžeta alternatīva, - tā nebūt nav. Atvērta tipa duškabīnes ar elegantām caurspīdīgām durvīm pēdējā laikā arvien biežāk parādās gan SPA salonos, gan mājokļos, jo:

  • ir estētiski pievilcīgas. Elegants atvērto duškabīņu dizains apvienojumā ar mazgāšanās zonas sienu un grīdu aktuālāko apdari (flīzes ar marmora, dabīgā akmens imitāciju, flīzes-mozaīka u.c.) ļauj panākt harmonisku un modernu koptēlu.

  • īpaši piemērotas mazām telpām. Šādu konstrukciju minimālisms ļauj telpām izskatīties daudz plašākām, „gaisīgākām”. Ņemot vērā, ka visbiežāk vannasistabas ir mazākas par 10 m2 un pat 5 m2, tā ir vērā ņemama priekšrocība.

  • sniedz visplašākās dušas stieņa izvēles iespējas. Slēgtajām duškabīnēm dušas panelis jau ir integrēts un bieži vien rodas situācija, kad pati kabīne patīk, bet paneļa funkcijas šķiet nepietiekamas. Šajā ziņā atvērtā duškabīne ļauj piemeklēt tieši tādu dušas stieni, kas patīk Jums visvairāk. Un, tā kā ražotāji iepriecina ar stieņu kvalitāti, funkcionalitāti un dizainu, Jūs varēsiet izveidot mājās savu personīgo SPA zonu! Dažādi ūdens padeves režīmi, daudzu iecienītā lietus duša, ūdens temperatūras stabilizācijas iespējas, muzikālais pavadījums u.c. privilēģijas diez vai kādu atstās vienaldzīgu.

atverta tipa duskabine vannas istaba

moderna dusas kabine

Brīvi stāvošās vannas. Vannasistabas vidū izvietota ovāla vai taisnstūrveida vanna ar maigām līnijām un augstām, plānajām maliņām būs īsts greznuma elements Jūsu mājoklī. Piemērotākā izvēle tiem, kuri piešķir lielu nozīmi estētikai un vēlas privāto oāzi mierpilnai atpūtai. Taču jāņem vērā, ka šāds modelis būs vietā tikai plašās telpās. Un, ja pretī vannai būs izvietots logs, pa kuru vērot dabu (piemēram, savrupmājā ārpus pilsētas), - tā taču ir īsta pasaka! Modernisma dvesmu tīkotājiem patiks balta lakoniski ovālas formas vanna bez jebkādiem papildinājumiem. Vintāžas stila piekritēji noteikti augsti novērtēs čuguna vannas ar bagātīgi dekorētām kājiņām un, iespējams, pat netradicionālās krāsās. Harmoniskam koptēlam, svarīgi saskaņot vannas dizainu ar sienu un grīdu apdari, citu santehniku un aksesuāriem. Šādas telpas vilinās izbaudīt relaksācijas mirkļus un liecinās par Jūsu smalko gaumi.

brivi stavosa vanna
moderna eleganta vanna

 

Hidromasāžas vannas ir daudzu sapnis. Tā ir lieliska iespēja mājas apstākļos baudīt ūdens masāžas pozitīvo ietekmi uz ķermeni un garu, atslābināties pēc darba, noņemt stresu. Pozitīvi, ka pašlaik šādas vannas kļūst pieejamākas gan cenu, gan izmēru ziņā. Tās brīvi ietilps pat viduvēja izmēra vannasistabā un priecēs ar funkcionalitāti un modernu dizainu. 

Domājot par stilu, neaizmirstam par praktiskumu

Papildus lietošanas komfortam, no santehnikas mēs sagaidām arī vienmēr svaigu izskatu. Pat dārgākā santehnika neizskatīsies pievilcīgi, ja tās pārklājums nemirdzēs ar tīrību un neizgaros svaigumu. Par laimi, ražotāji atrod arvien jaunus risinājumus, kā nodrošināt nemainīgi lielisku vizuālo tēlu ar minimāliem pūliņiem no Jūsu puses. Lūk, daži teicami risinājumi!

 

Piekaramie tualetes podi pēdējā laikā arvien biežāk parādās privātmājās, dzīvokļos un pat sabiedriskajās tualetēs.  Salīdzinājumā ar klasiskajiem modeļiem, tie:

  • izskatās elegantāk. Piekaramā poda montāžas rāmis tiek uzstādīts zem apmetuma. Virspusē paliek tikai pats pods un ūdens nolaišanas poga. Attiecīgi tiek aizņemts mazāk vietas, telpas šķiet plašākas.

  • vienkāršāk kopjami. Tā kā kanalizācijas caurules ir paslēptas un podam ir gludas formas, to patiešām ir daudz vienkāršāk kopt. Pievērsiet uzmanību arī tādiem kopšanu atvieglojošiem elementiem kā Quick Release sistēma (ļauj ērti noņemt un uzlikt atpakaļ vāku), īpašs antibakteriāls un netīrumus atgrūdošs pārklājums, jaudīgas skalošanas sistēmas, atvērta skalošanas mala. Šādas nianses nodrošina poda pašattīrīšanos. Jums vajadzēs pielikt minimālas pūles, lai santehnika vienmēr mirdzētu.

  • taupa ūdeni. Lielākoties tiem ir dubultā ūdens nolaišanas sistēma jeb dubultpoga, kas ļauj izvēlēties, ar kādu ūdens intensitāti noskalot podu.

piekaramais tualetes pods

Vannas istabas izlietnes un jaucējkrāni. Arī izlietņu mūsdienīgie modeļi tiek papildināti ar elementiem, kas ievērojami atvieglo to kopšanu, piemēram, antibakteriāliem joniem un īpašu netīrumus atgrūdošu pārklājumu. Protams, šādas izlietnes iegādes izmaksas ir lielākas, taču ilgtermiņā ieguldījums noteikti atmaksājas. Jums nevajadzēs regulāri un intensīvi berzt virsmu, pietiks tikai ik palaikam pārslaucīt to ar mikrošķiedras lupatiņu vai mīkstu švammi, un izlietne atkal spīdēs kā jauna! Īpaši noderīgi, ja mājās ir mazi bērni, kuriem, kā zināms, patīk spēlēties ar ūdeni un ziepēm.

 

Dizaina ziņā joprojām ir aktuālas sienas, stūra un skapīšos iebūvējamās izlietnes. Taču, ja meklējat sev modernāko variantu, pievērsiet uzmanību uz galda virsmas uzliekamiem modeļiem. Šādas brīvi stāvošās izlietnes izskatās patiešām neordināri, piešķir vannasistabai modernisma dvesmu un liecina par Jūsu smalko gaumes izjūtu. Tās pieejamas plašā krāsu un formu daudzveidībā – no baltā porcelāna un vienkāršām, elegantām formām (ovāls, taisnstūris ar ieapaļotam malām u.c.) līdz pavisam ekstravagantiem krāsainiem modeļiem no augsti kvalitatīviem materiāliem (tostarp arī pusdārgakmeņiem!). Šāda izlietne noteikti nepaliks nepamanīta! Turklāt tās ir diezgan apjomīgas un dziļas, tātad praktiskas - ūdens nešļakstīsies pāri malām.

uz virsmas uzstadama izlietne

 

Protams, nopērkot jaunu izlietni, nevar aizmirst par jaucējkrānuKrāni ar hroma un nerūsējošā tērauda pārklājumu jau ilgu laiku notur līdera pozīcijas. Tie pievelk ar savu spīdumu un samērā vienkāršu kopšanu. Ja vēlaties ko progresīvāku, pievērsiet uzmanību jaucējkrāniem ar integrētām mūsdienu tehnoloģijām – piemēram, kuri nodrošina vienmērīgu ūdens plūsmu, kontrolē temperatūru, piesātina ūdeni ar gaisu (tas šķiet mīksts un viegls) utt. Ilgtermiņā šādi ieguldījumi attaisnojas, jo sniedz maksimālu lietošanas komfortu un arī taupa ūdeni. Maksimālai ūdens ekonomijai var uzstādīt automātiskos bezkontakta jaucējkrānus. Un, ja meklējat pavisam oriģinālu dizainu, - modē ir atgriezusies melnā santehnika! Kāpēc gan nē?

 

Laiks iet uz priekšu, un mūsu dzīves līmenim jāiet tam līdzi! Santehnikas veikals 220.lv piedāvā visu nepieciešamo, lai realizētu Jūsu idejas. Te Jūs atradīsiet kvalitatīvas santehnikas preces, tostarp arī no pasaulē vadošajiem šīs jomas tirgotājiem – Grohe, Oras, Hansgrohe, LAUFEN, Roca, Ravak u.c. Cenu diapazons 220.lv ir plašs, jebkurš varēs atrast savai vannasistabai kvalitatīvu, ilgtspējīgu un stilīgu dušas kabīni, vannu, izlietni, tualetes podu u.c. Ar šādiem mūsdienīgiem santehnikas elementiem Jūs spēsiet par saprātīgu cenu izveidot savu personīgo relaksācijas zonu un neatkārtojamu interjeru, ar kuru lepoties!

 

 

 

 

 

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.m.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 1 mēnesis 30 dienu portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē