Sākti Juglas kanāla krasta nostiprinājuma remontdarbi Ziņas

Sākti Juglas kanāla krasta nostiprinājuma remontdarbi

Trešdiena, 7 septembrī, 2016

Juglas iedzīvotājiem būs jauna atpūtas vieta. Juglas kanāla krasts Miltiņpungā pie Vidzemes alejas kļūs par jaunas promenādes būvniecības vietu.

Pie Juglas kanāla uzsākts krasta nostiprinājuma remonts.

Pēc tam šeit tiks izveidots neliels pastaigu celiņš, atpūtas krēsli un daudz kas cits, kas īpaši patiks jaunajiem vecākiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un visiem nesteidzīgu pastaigu piekritējiem.

Juglas kanāla krasts Miltiņpungā pie Vidzemes alejas ūdens līmeņa svārstību rezultātā, kā arī sniega un ledus kušanas ūdeņu ietekmē ir izskalots, tāpēc nepieciešams to nostiprināt.

Pašlaik puse no betona plāksnē, kas kādreiz stiprinājušas krasta līniju, ir nogrimušas, pastaigu taka ir aizaugusi ar zāli, akmens flīzes ir pazudušas. Pastaigas gar krastu ir nedrošas. Un arī ūdens kvalitāte ir slikta.

Bez piebarotu pīļu saimes no ūdens rēgojas arī dzelzs stieņi un būvgruži, ūdens dibenā mētājas pudeles un konservu bundžas, bet no piestātnes zem ūdens redzams vecs velosipēda rāmis.

Kā pamanīja riga.lv žurnālists, karstas dienas vidū, izņemot kaijas un ielas kaķus, gar krastu neviens nepastaigājas. 2015.gadā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments veica kuģošanas līdzekļu piestātnes remontdarbus, kā arī daļēji renovēja krasta nostiprinājumus (tika izbūvēti koka pāļu krasta nostiprinājumi uz Brīvības ielas pusi no kuģošanas līdzekļu piestātnes apmēram 30 metru posmā).

Šī gada projektā paredzēts izbūvēt krasta nostiprinājumus uz otru pusi no piestātnes. Daļa nostiprinājumu tiks veidoti ar koka pāļiem (līdzīgi kā 2015.gadā izbūvētie krasta nostiprinājumi), bet daļa no krasta teritorijas tiks stiprināta ar dzelzsbetona plāksnēm, nepieciešamības gadījumā tiks veidots arī šķembu uzbērumu. Krastmalas nostiprinājumu izbūves laikā paredzēta arī piekrastes akvatorijas apsekošana un, konstatējot nogrimušus priekšmetus un atkritumus, tiks veikta to izcelšana un utilizācija.

 

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar SIA „Baltijas jūras ģeoloģijas centrs”, kas veic krastu nostiprināšanu aptuveni 320 metru garumā. Jau uzsākta veco dzelzsbetona plātņu demontāža. Darbi jau norit pilnā sparā. Kopumā darbi varētu izmaksāt 169 974 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Tie tiks segti no Rīgas vides aizsardzības fonda līdzekļiem Pēc Juglas kanāla krasta nostiprināšanas būs iespējams arī turpināt Juglas kanālmalas promenādes renovāciju, kurai no infrastruktūras fonda piešķirti 341 333 eiro. Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija plāno rekonstruēt apstādījumus (izzāģējot vecos un bīstamos kokus, izveidojot koku vainagus un ierīkojot jaunus apstādījumus) atjaunot gājēju celiņus, izbūvēt apgaismojumu, uzstādīt margas un citus teritorijas labiekārtojuma elementus (soliņus, atkritumu urnas u.c.) gar Juglas kanāla malu.

Papildus tam ir paredzēts izbūvēt cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un arī ar bērnu ratiņiem pieejamu noeju pie Juglas kanāla (no dzelzceļa puses), kā arī izveidot piknika un atpūtas zonu  ar atpūtas krēsliem un galdiņiem. Promenāde būs 320 metrus gara un tā tiks savienota ar Juglas gatvi. Pateicoties krasta nostiprināšanas darbiem to izdosies paplašināt līdz 2,5 metriem.

Gar promenādi tiks uzstādīti soliņi, āra apgaismojums, tiks uzstādītas margas. Promenāde tiks noklāta ar bruģakmeņiem. Vieta būs vairāk paredzēta nesteidzīgām pastaigām un atpūtai pie ūdens – māmiņām ar ratiņiem no tuvējām mājām un vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Tas būs otrais posms Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas jau 2014.gadā sāktajiem labiekārtošanas darbiem, kas tika īstenoti pie daudzdzīvokļu mājām. Projekta pirmajā posmā tika veikta gājēju celiņu rekonstrukcija, apgaismojuma izbūve, apstādījumu rekonstrukcija, kā arī tika izveidots bērnu rotaļu laukums un senioru vingrošanas laukums. Papildus tam tika arī veikta  trīs kāpņu uz Juglas kanāla malas promenādi renovācija.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē