5 padomi mājas biroja iekārtošanai Aktuālie padomi

5 padomi mājas biroja iekārtošanai

Pirmdiena, 28 septembrī, 2020

Vai jūs šobrīd strādājat no mājām?

Neatkarīgi no tā, vai tā ir visa istaba, guļamistabas stūris, garāža vai pusdienu galds: ja jums ir labi sakārtota mājas biroja telpa, tas katru rītu var palīdzēt ātrāk fokusēties pareizā virzienā un sasniegt labākus rezultātus. Mēs esam apkopojuši 5 padomus, kā labāk izmantot laiku, strādājot mājās, izmantojot risinājumus, kas jums, iespējams, jau ir pieejami!

Sagatavojieties 

Mums visiem ir pieeja dažādām telpām, instrumentiem un laikam. Uzsākot darbu ir jājūt pārliecība, ka, pārejot darba režīmā, jums ir viss nepieciešamais, kas palīdzēs koncentrēties tikai darbam. Jūsu iecienītā pildspalva, tīrā lapa piezīmju bloknotā un kafijas tasīte varētu būt labs sākums! Apsveriet iespēju ieguldīt ērtā biroja krēslā, jo veselīga poza visas dienas garumā ir būtiska mūsu ķermenim.

 

Padariet telpu zaļāku

Pavadot daudzas stundas vienā vietā, reizēm sākam justies saspringti un nomākti. Daba savukārt ir kaut kas tāds, no kā ir grūti nogurt! Apsveriet iespēju pārvietot visus mājas augus tuvāk mājas biroja zonai. Varbūt pievienojiet dažus svaigus ziedus savai nākamajai pārtikas preču iepirkšanās piegādei? Vidējā četru cilvēku ģimene katru dienu rada lielu daudzumu CO2, vienkārši elpojot. Mājas augi darbojas kā gaisa attīrītāji un nodrošina jūsu mājās vairāk skābekļa. Daži augi pat absorbē toksīnus no gaisa!

Sekojiet dienasgaismai

Vienlaicīgi ar augu pārvietošanu ir svarīgi maksimāli palielināt dienasgaismu. Neatkarīgi no jūsu mājas lieluma vai tā, kurā diennakts laikā jūsu biroja telpa nokļūst saules gaismā, ir veidi, kā palielināt ienākošās dienasgaismas daudzumu.
Sāciet, pārvietojot savu galdu tuvāk logam. Tas jums nodrošinās gan vienmērīgu dabiskā apgaismojuma plūsmu, gan vieglāku piekļuvi svaigam gaisam, kas savukārt palielinās jūsu koncentrēšanās spēju un uzlabos produktivitāti. Turklāt, vai nav vienkārši jauki paskatīties pa logu un baudīt skatu brīžos, kad jūtams neliels nogurums vai vienkārši jāatgūst iedvesma? Ir pierādīts, ka darba vieta blakus logam, kā arī dienasgaismas pieejamība darba vietā uzlabo mūsu produktivitāti.
Darbs no mājām var dot mums iespēju pārvietoties pa māju, lai mēs varētu mazliet pamainīt vidi. Ja pēcpusdienā saules stari visvairāk iekrīt tieši uz dīvāna, kāpēc gan neizmantot to, lai novadītu nākamo attālināto tikšanos uz dīvāna un iegūtu mazliet papildu dienasgaismas un atpūtinātu ķermeni?

 

Elpojiet viegli

Vai jūs zinājāt, ka mūsu iekštelpu gaiss var būt piecas reizes piesārņotāks nekā gaiss ārpus telpām? Papildus mājas augu uzturēšanai, viens no veidiem, kā uzlabot gaisa kvalitāti mājās, ir dabisku tīrīšanas līdzekļu izvēle mēbelēm, rotaļlietām un citiem mājas piederumiem.
Cits un pieejamāks veids, kā nodrošināt svaigu gaisu, ir regulāri vēdināt telpas. To ir viegli aizmirst, bet mājas vēdināšanai būtu jābūt iekļautai mūsu ikdienas rutīnā. Ikdienas darbos iekļaujiet dažus, īsus 10 minūšu pārtraukumus. Atverot vairāk nekā vienu logu vienlaikus, gaisa cirkulācija jūsu mājās palielināsies, efektīvāk aizstājot sastāvējušos gaisu ar svaigu gaisu. Svaigums telpās palīdzēs jūsu ķermenim justies vieglākam un prātam produktīvākam: lieliska recepte produktīvākai dara dienai.

Personalizējiet

Novietojiet sev apkārt lietas, kuras jums patīk! Jūsu iecienītākā glezna, mīļākā pleiliste, kafijas tasīte vai ziedi. Darbs mājās dod mums lielāku elastību, lai pārkārtotu apkārtni tik bieži, cik mums tas ir nepieciešams.
Visbeidzot, vai tas nav jauki, ka mēs varam atļauties visu dienu nenēsāt biroja apģērbu? Kas zina, varbūt dress code noteikumi kļūs brīvāki, tiklīdz mēs visi atgriezīsimies mūsu birojos. Tāpēc izbaudiet darba dienas mājās mīļākajā jakā un ērtākajā t-kreklā.

Dmitrijs Astašonoks @da
General Manager
5 gadu 3 mēneši 10 dienu portālā
Bija online 24 novembrī 11:27
Meklētājs būvniecības nozarē