Pabeigta zemes reforma Krāslavas novada lauku apvidū Ziņas

Pabeigta zemes reforma Krāslavas novada lauku apvidū

Trešdiena, 19 augustā, 2020

Valdība šodien akceptēja zemes reformas pabeigšanu Krāslavas novada lauku apvidū.

Krāslavas novada dome jau iepriekš apstiprināja pārskatu par zemes reformu izpildi Krāslavas novada lauku apvidū un apliecināja gatavību pabeigt zemes reformu lauku teritorijā.

Atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem, pērn martā lauku apvidus platība bija 106 810,8 hektāri, no kuriem 82,5% jau bija ierakstīti zemesgrāmatā.

No 17,50% Krāslavas novada lauku apvidus kopplatības zemesgrāmatā neierakstītās zemes 1,70% veidoja zemes vienības, par kurām pieņemti atzinumi par īpašuma tiesību atjaunošanu. 0,69% ir fizisku un juridisku personu tiesiskajā valdījumā esošā zeme, 9,94% ir pašvaldībai piekritīgā zeme, 0,63% rezerves zemes fonda zeme, 0,63% ir valstij piekritīgā zeme, bet 0,29% ir zemes reformas pabeigšanai paredzētā zeme. Savukārt 3,62% veidoja valsts īpašumā uz likuma pamata reģistrētā zeme.

Atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētajiem datiem un pārskatā par zemes reformu reglamentējošos normatīvajos aktos noteikto darbu izpildi sniegtajai informācijai visām zemesgrāmatā neierakstītajām zemes vienībām ir noteikts to piederības vai piekritības statuss un tas atbilst pašvaldības rīcībā esošajiem dokumentiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē