Sākta Liepājas Jahtu ostas infrastruktūras būvniecības pirmā kārta par 569 265 eiro Ziņas

Sākta Liepājas Jahtu ostas infrastruktūras būvniecības pirmā kārta par 569 265 eiro

Ceturtdiena, 30 jūlijā, 2020

SIA "ReRe meistari" sākuši Liepājas Jahtu ostas infrastruktūras būvniecības projekta 569 265 eiro vērto pirmo kārtu, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Projektā paredzēta jahtu centra ēkas būvniecība, esošās piestātnes Nr.80 rekonstrukcija un jaunu peldošo piestātņu (pontonu) iegāde un uzstādīšana. Pašlaik demontēts piestātnes segums, un darbus plānots pabeigt līgumā noteiktajā laikā - līdz šā gada 1.novembrim.

Ratniece-Kadeģe norādīja, ka Liepājas Jahtu ostas modernizācija un būvniecība ir ilgi gaidīts un ļoti nepieciešams projekts, lai Liepājā burātājiem piedāvātais serviss neatpaliktu no citām Baltijas jūras jahtu ostām. Būtiski, ka tiks uzbūvēta servisa ēka, kurā būs vienuviet birojs, apmeklētāju dušas, tualetes un veļas mazgātava, kā arī citi burātājiem nepieciešamie pakalpojumi. Tāpat plānots uzstādīt nožogojumus noejai uz peldošajām piestātnēm un uzstādīt videonovērošanas sistēmu, uzlabojot vispārējo drošības līmeni jahtu ostā, un bezmaksas Wi-Fi nodrošinājumu visā jahtu ostas teritorijā.

Liepājas SEZ pārvaldes Drošības, aizsardzības un vides daļas vadītājs Kaspars Poņemeckis skaidroja, ka galvenais ieguvums būs sakārtota jahtu osta speciāli burātājiem. Jahtas būs tālāk no piestātnes, būs pieejas kontrole, tādēļ nepiederoši cilvēki nevarēs tikt klāt, jo dažreiz ir tā, ka sveši cilvēki kāpj uz jahtām, traucē atbraucēju mieru, bet tas tagad būs sakārtots, sacīja Poņemeckis.

"ReRe meistari" būvprojekta vadītājs Oskars Šolins akcentēja, ka ir pabeigti esošās piestātnes demontāžas darbi, tiek gatavoti pamati biroja un servisa ēkai, kā arī pasūtītas peldošās piestātnes, ko ražo Igaunijā. Saskaņā ar projektu uzstādīs divas peldošas piestātņu līnijas, kur netraucēti, ļoti brīvi, ērti varēs novietot atbraukušās jahtas.

Ratniece-Kadeģe piebilda, ka katru gadu Liepājas jahtu ostā ienāk vairāk nekā 300 jahtu un ar katru gadu to skaits palielinās. Pērn dominēja jahtas no Vācijas, Polijas, Lietuvas, bet vasaras vidū parādījās vairāk jahtu no Zviedrijas un Somijas. Šovasar Covid-19 izplatības dēļ jahtu skaits Liepājā tāpat kā citās ostās ir mazāks nekā ierasts, taču laikā, kad notiek būvdarbi, tas pat nav slikti. 

Liepājas Jahtu ostas vadītājs Kārlis Kints atzina, ka šogad ienākušas teju 100 jahtas, kas ir mazāk nekā parasti. "Tas ir nedaudz izdevīgi, jo strādāt ir vieglāk. Jahtu nav tik daudz, daļa piestātņu tagad daļēji slēgtas," sacīja Kints.

Būvnieks tika izraudzīts saskaņā ar Liepājas SEZ pārvaldes izsludināto iepirkumu, kurā "ReRe meistari" piedāvājumu atzina par saimnieciski visizdevīgāko ar viszemāko cenu, pārbaudot iesniegtā piedāvājuma atbilstību un nosacījumu izvēli atbilstoši izsludinātajam konkursam.

Liepājas SEZ valde šā gada 14.maijā pieņēma lēmumu par projekta "Jahtu ostas infrastruktūras būvniecība pirmā kārta" būvdarbu veikšanu un nolēma slēgt līgumu par būvprojekta īstenošanu ar SIA "ReRe meistari". Līguma summa ir 569 265 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Projektu īsteno INTEREG Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā".

Kā liecina Firmas.lv informācija, "ReRe meistari" apgrozījums 2018.gadā bija 20 237 072 eiro, peļņa - 6565 eiro. Uzņēmuma finanšu rādītāji par 2019.gadu vēl nav publiskoti.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē