Fototapetes  spilgts akcents Jūsu interjerā Aktuālie padomi

Fototapetes spilgts akcents Jūsu interjerā

Piektdiena, 17 jūlijā, 2020

Mūsdienās telpu interjeram tiek pievērsta īpaša nozīme. Pārdomāts mājvietas iekārtojums, vienots stils padara dzīvošanu tajā maksimāli komfortablu un patīkamu. Mēbeļu, interjera priekšmetu, celtniecības materiālu piedāvājums nemitīgi paplašinās, mudinot pircējus bieži plānot un veikt remontus, pielāgojot savas mājas pēdējām tendencēm. Protams, pamatīgs remonts ļoti atsvaidzina telpas, taču ne vienmēr tam ir pietiekami daudz līdzekļu, laika vai vēlmes. Un tad palīgā nāk lētāki, bet efektīvi paņēmieni. Piemēram, fototapetes, ar kuru palīdzību var ļoti radikāli pamainīt interjeru. Jā, liekas, ka tā ir tikai bilde uz lielformāta papīra, taču par labu fototapetēm var minēt vairākas priekšrocības.

Oriģināls akcents ar noskaņu. Fototapetes noteikti nepaliks nepamanītas ne virtuvē, ne viesistabā, ne citās telpās. Un tāds arī ir to mērķis – piesaistīt uzmanību, radīt noskaņu, būt interjera rozīnītei. Jums tikai jāpiemeklē bilde, kas harmoniski papildinās vidi, akcentēs telpu stilistiku un no sirds Jums patiks. Jums arī nevajadzēs lauzt galvu par papildus dekorācijām sienām, jo fototapetes jau pašas par sevi ir skaistuma elements. Tās var veiksmīgi izmantot arī birojos, kafejnīcās, viesu mājās, pieturoties pie konkrētas tematikas, piemēram, romantiskā ziedošā Provansa vai dinamiskā un modernā Ņujorka. Bilžu piedāvājums ir tik plašs, ka katrs varēs atrast savai gaumei atbilstošo, atspoguļojot caur interjeru arī savu individualitāti.

fototapetes pilseta new york


Telpu vizuālā koriģēšana un zonēšana. Ja Jums ir studijas tipa dzīvoklis vai māja/dzīvoklis ar apvienotajām telpām (viesistaba + virtuve, viena bērnistaba diviem bērniem) fototapetes ir lielisks veids, kā atdalīt zonas bez starpsienām vai plauktiem. Ar tām var panākt arī citus vizuālos efektus – paplašināt istabas, piepacelt vai nolaist griestus, koriģēt pārāk izstieptu istabu vai gaiteni. Piemēram, fototapetes ar telpiskuma efektu, gaišiem toņiem, melnbaltiem lielpilsētu skatiem rada plašuma sajūtu, bet padarīt izstieptu istabu kompaktāku palīdzēs tumša vai spilgta bilde ar masīvu zīmējumu. Knifu ir daudz, Jums tikai mazliet dziļāk jāizpēta tēma un varēsiet piemeklēt vajadzīgo efektu un harmonizēt telpas.

fototapetes ar ziediem viesistabai


Ātras pārvērtības par pieejamu cenu. Šķiet, fototapetes ir ātrākais veids, kā atdzīvināt un radikāli pamainīt interjeru. To var panākt arī ar kapitālu remontu, taču, kā zināms, remontu tēriņi parasti mērāmi simtos. Izvēlieties fototapetes un Jūs varēsiet iekļauties izmaksās līdz 100 eiro, bet efekts būs iespaidīgs!

Ilgmūžība. Pašlaik fototapetes tiek ražotas pēc īpašām tehnoloģijām un no kvalitatīviem materiāliem. Tās ilgstoši neizbālē saulē, ir noturīgas pret skrāpējumiem un mitrumu, līdz ar ko viegli kopjamas ar mitru lupatiņu un ilgi saglabā nevainojamu pievilcību.
Ja esat pieņēmis lēmumu par labu fototapetēm, - lieliski! Jūsu mājās drīzumā parādīsies oriģināls akcents, kas pasvītros Jūsu individualitāti. Svarīgi tikai pareizi piemeklēt zīmējumu.

Bildes izvēle – atbildīgs moments

Fototapešu izvēle ir milzīga - burvīgi ziedi, piemīlīgi dzīvnieki, elpu aizraujoši dabas skati, debesskrāpji un lielpilsētu dzīve, abstraktā māksla, ģeometriskie raksti, akmens vai koka imitācija un daudz citu variantu jebkurai gaumei. Tā kā fototapetes ir ekspresīvs dekoratīvais elements, kurš vienmēr piesaistīs skatienu, bildes izvēlei jāpieiet ar īpašu rūpību. Fototapete nav glezna, kuru jebkurā laikā var noņemt var pārlikt citur. Tāpēc atcerieties, ka orientēties uz ciemiņiem nav labākā doma, jo tieši Jūs katru dienu redzēsiet izvēlēto bildi savās mājās. Tādēļ, pirmkārt, paļaujieties uz savu gaumi. Izvēlieties attēlu, kas izraisa tikai patīkamas emocijas.

Otrkārt, padomājat, kur līmēsiet fototapetes un kādu efektu vēlaties panākt?

Guļamistabai dizaineri iesaka izvēlēties mierīgus toņus un romantiskus skatus, lai radītu īpaši omulīgu un harmonisku noskaņu. Mežs, jūra, ziedi, abstrakcija lieliski iederēsies interjerā. Varat pat izmēģināt neparastu risinājumu – uzlīmēt fototapetes uz griestiem, lai justos gluži kā pasakā!

Virtuvei ir piemēroti koši, dzīvespriecīgi toņi – zaļš, oranžs, violets, dzeltens, kas rosina apetīti un uzmundrina. Jāņem vērā, ka parasti virtuves ir nelielas, tādēļ nav ieteicams izvēlēties pārāk liela izmēra fototapetes, kas var vizuāli samazināt šo zonu. Šajā gadījumā pilnībā pietiks, ja izdekorēsiet vienu vismazāko sienu. Sulīgi augļi, pikantās garšvielas, svaiga zāle vai romantiskie ziedi, apburošās Parīzes skati, - izvēlieties to, uz ko Jums būs patīkami skatīties ēdienreizes laikā!

fototapetes virtuvei ar zali kosi zala krasa


Viesistabā var ļaut vaļu savai fantāzijai! Jūs varat radīt te vietu, kur sirds kāro būt. Jūras krasts ar palmām, Ņujorka, džungļi ar mežonīgiem dzīvniekiem vai vientuļa, bet pasakaini skaista vieta? Parādiet caur bildi savu individualitāti, tas noteikti piesaistīs Jūsu ciemiņu uzmanību. Taču neaizmirstiet saskaņot tapetes ar kopējo dzīvojamās istabas stilu. Tumšas viesistabas mēbeles līdzsvaros gaišas fototapetes, gaišajām savukārt piestāvēs spilgtas bildes. Klasiskie viktoriāņu laikmeta raksti un pasteļtoņi piestāvēs elegantai viesistabai, bet ar ģeometriskiem rakstiem jāuzmanās, tie izskatās diezgan avangardi un ātri var apnikt. Ja vēlaties modernu viesistabu, kur rīkot ballītes ar draugiem, atbilstošu noskaņu palīdzēs radīt dinamiskie lielpilsētu skati.

viesistaba fototapetes ar ziediem
fototapetes ar balkiem viesistaba
fototapetes melnbaltas
fototapetes akcents interjera

Fototapetes bērnistabai pārsteidz ar izdomu un pievilcību - kosmoss, dinozauru laikmets, pasaku valstība, iemīļotu multfilmu varoņi, zemūdens pasaule. Šādas bildes noteikti patiks bērniem, rosinās viņu fantāziju un vēlmi uzkavēties un spēlēties savā istabā ilgāku laiku. Vecākiem tikai jāņem vērā, ka aplīmēt visu istabu ar fototapetēm nevajadzētu, jo pārāk blīvs un košs zīmējums visapkārt novērsīs bērna uzmanību un neļaus koncentrēties, piemēram, uz mācībām. Pilnībā pietiks, ja izdekorēsiet vienu sienu.

fototapetes ar dinozauriem bernu istabai


Kas attiecas uz fototapešu līmēšanu, jāatzīmē, ka tā prasa zināmu meistarību, jo platums ir daudz lielāks par parastajām tapetēm. Nepieciešams arī rūpīgi sagatavot aplīmējamo virsmu. Sienai jābūt ideāli gludai, citādi fototapetes tikai izcels visus nelīdzenumus un efekts pārvērtīsies par defektu. Ja neesat pārliecināts par savām prasmēm, labāk uzticiet šo darbu profesionāļiem. Tā Jūs nepiedzīvosiet vilšanos un varēsiet maksimāli priecāties par rezultātu.

Atrast Jums piemērotākās fototapetes var interneta veikalā 220.lv. Mājaslapā www.220.lv piedāvātais plašais sortiments ir ātri un ērti pārskatāms. Te Jūs atradīsiet dažāda izmēra, dizaina un cenu diapazona fototapetes jebkurām telpām – bērnistabām, viesistabām, guļamistabām, virtuvēm, gaiteņiem, birojiem, viesu mājām, kafejnīcām, restorāniem utt. Interneta veikalā pieejamas arī 3D fototapetes, kas būs lielisks risinājums telpu vizuālai paplašināšanai. Izvēlieties savu īsto bildi un baudiet tās skatu un radīto noskaņo!

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.m.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 1 mēnesis 10 dienu portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē