Remonta galvenie posmi Remonts

Remonta galvenie posmi

Piektdiena, 5 augustā, 2016

Bieži vien interjera projektēšana, kā arī tā iedzīvināšanai dzīvē, tiek atdoti ne profesionāļa rokās, bet gan paša saimnieka. Tie paši nopērk nepieciešamos materiālus un dažādus darbus arī izdara paši bez profesionāļiem, tāpat bieži kādi noteikti darbi tiek atdoti remondarbu brigādēm.

Diemžēl ne vienmēr rezultāts liek priecāties, tāpēc mēs vēlamies saprast, kā izbēgt no kļūdām pašos galvenajos remonta etapos, iekanomēt Jūsu enerģiju un līdzekļus.

Apsildīšana un dzīves vietas apgaismošana Veicot remontu, ieteicams uzreiz nomainīt elektrovadus, lai nebūtu īssavienojuma, un būtu iespējams pievienot vairākas elektroiekārtas. Pievērsiet uzmanību, ka speciālisti iesaka izmantot vara vadus alumīnija vadu vietā vietā. Kontaktligdas un piederumus nepieciešams nozemēt. Saskaitīt, cik un kur novietot rozetes, svarīgs moments plānojot elektrības vadus.

Visvairāk rozetes vienmēr ir nepieciešamas virtuvē, jo daudzas iekārtas tiek pieslēgtas uz pastāvīgu laiku, kā piemēram leduskapis. Labāk vienmēr atstājiet liekus vadu, ja nu vēlāk būs nepieciešama.

Lēmumu par dzīvokļa siltos grīdas un vietās , kur tā ir nepieciešams, arī tiek veikts arī šajā posmā. Visvairāk nepieciešama siltā grīda vannas istabā un virtuvē, līdz ar to ir nepieciešams apiet atrašanās vietas, kur ir smagās iekārtas un mēbeles,  kā arī atstatumā no sienas 40-60 centimetri. Jāatceras, ka siltā grīda priekšnamā var sabojāt apavus.

Grīdas Sākumā  jāpārliecinās, ka grīda ir izlīdzināta. Tālāk, izlemt kādu segumu katrā telpā likt ( optimāli dzīvojamājā istabā izvēlēties  parketu vai korķa grīdu,  arī virtuvē , vannas istabas - flīzes , gaitenis - granīts ) .

Nav jābaidās no laminīts virtuvē un gaitenī. Modern kolekcija labi panes smagumus , un ar papildu apstrādi var aizsargāt no mitruma. Grīdas seguma ieklāšana ir labāk nododama speciālistiem, pat ja, kas var šķist vienkārš, bet tomēr bieži vien ir nepieciešama pieredze un tikai eksperti var izlemt, vai papildus izolācija ir nepieciešama , kā arī, lai aprēķinātu durvju izmērus, lai tās ieliktu, atkarībā no grīdas biezuma.

Logi Tikpat svarīga izvēle ir kvalitātīviem logiem. Mūsdienu siltuma taupīšanas logi, palīdzēs aizsargāt māju no ielas trokšņiem un aukstuma. Ja ir bargas ziemas, labāk izvēlēties logus, pamatojoties uz četru vai piecu kameru profilu.

Atcerieties, ka logs var nebūt pierastiem - baltiem plastmasas - ir milzīgs dažādu citu krāsu klāsts, kā arī sudraba metāliskie un profili, un koka imitācijas. Logus gan jāliek sertificētiem profesionāļiem, dod garantiju par savu darbu.

Durvis nedrīkst traucēt pārvietošanos, neskatoties kādā virzienā virzās cilvēks. Durvis jāatverās telpā pret sienu vai stūrī. Lai gan šodien milzīgs pieprasījums studio tipa dzīvokļiem bez durvīm, taču šis lēmums ir nopietni jāpārdomā.

Veramās durvis var aizstāt ar bīdām no dažādu veidu stikla, kas būtiski ietaupa vietu. Šobrīd ir trīs tādu veidu durvis. Vispopulārākās "lielgabarīta" ir durvis, kas virzās uz sienu. Arī meklēt sākotnējo salokāmās durvis.

Tās jūs nepievils taisot remontu. Sākot remontu , atcerieties tautas teicienu, ka “ skopais maksā divreiz”, tāpēc ekonomējot uz materiāliem un speciālistiem, var tikai nest papildus izdevumus. Uzlīmēt tapetes, nomainīt izlietni un izveidot maisījumus vara katrs pats, taču ielikt logus, durvis un izlīdzināt sienu jādod darbs profesionļiem, jo tad jūs tiešām nevilsieties! 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē