Pēc jaunās katlumājas nodošanas ekspluatācijā samazināsies siltumenerģijas tarifs Ziņas
Foto: riga.lv

Pēc jaunās katlumājas nodošanas ekspluatācijā samazināsies siltumenerģijas tarifs

Ceturtdiena, 9 februārī, 2017

Trešdien, 8. februārī, kopuzņēmuma „Rīgas BioEnerģija” dibinātāji un īpašnieki - AS „Rīgas siltums” un SIA „Enerģijas Risinājumi” - vadība kopā ar būvnieku pārstāvjiem svinīgā pasākumā iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm jaunās biokurināmā katlumājas pamatos. Katlumāja atradīsies Rīgā, Rencēnu ielā 16. Kopuzņēmumā „Rīgas BioEnerģija” 50% pieder AS „Rīgas siltums” un 50% SIA „Enerģijas Risinājumi”.


Galvenais, ko no šī projekta iegūs rīdzinieki, ir tas, ka pēc tā pabeigšanas būs iespējams samazināt siltumenerģijas tarifu par 2 - 3%. Kā kurināmais tiks izmantota koksnes šķelda. Lietojot vietējo un pats galvenais atjaunojamo kurināmo, tiks veicināta visas Latvijas ekonomiskā attīstība un nodrošinātas jaunas darba vietas.

Kopuzņēmums „Rīgas BioEnerģija” Daugavas labajā krastā plāno būvēt divas biokurināmā katlumājas. Pirmā katlumāja taps Rencēnu ielā. Tajā paredzēts uzstādīt iekārtas ar augstu efektivitātes un automatizācijas pakāpi. Katlumājā siltuma ražošanai izmantos Latvijas izejmateriālu - koksnes šķeldu. Plānotā siltuma jauda ir 48 MW, un tā būs lielākā šāda veida katlumāja Rīgā un Latvijā. Projekta īstenotāji solīja, ka Rencēnu ielas katlu māja tiks nodota ekspluatācijā jau šī gada novembrī.

Projektu izstrādāja SIA „Arhiteh”, būvniecības darbus veiks personu apvienība PS „Velve, Moduls – Rīga” , „Axis Tecnologies” (Lietuva). Kopējās izmaksas tiek lēstas 16,5 miljonu eiro apmērā.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē