Šodien noskaidrosim kā līmēt griestu līstes. Remonts

Šodien noskaidrosim kā līmēt griestu līstes.

Piektdiena, 18 martā, 2016

Dzīvokļa dizains izskatās daudz pievilcīgāks un harmoniskāks, kad griestu stūrus noslēpj elegantas līstes.  

Un tā, ar ko sākas līstu līmēšanas process? Iesākumā mums ir jāaprēķina, cik daudz līstu mums nepieciešams.

Tad dodamies uz veikalu un izvēlamies iepatikušās līstes, par laimi izvēle mūsdienās ir milzīga... 

Tagad tiksim skaidrībā ar tehnoloģiju. Mums ir jāsaprot līstu piegriešanas process, īpaši svarīgi saprast, kas jādara stūru salaiduma vietās.  Stūru piegriešanai mums ir jāizmanto instruments - “slīpzāģēšanas sile”, tai ir iegriezumi paralēlajās sienās, kas  atbilst noteiktajam leņķim.

Piegriešana ir jāveic ar asa montāžas naža palīdzību nepieciešamajā leņķī esošajā iegriezumā. Tagad tiksim skaidrībā, no kuras puses līmēt līsti. Ja līmējat līsti uz platas spraugas, pie sienas tā ir jāstiprina ar analoģisko pusi.

Ja uzlīmēto tapešu mala uziet uz griestiem, pie griestiem tiek līmēta platā līstes puse. Nav liela nelaime līmēt līstes arī uz nelīdzenas virsmas, pielips normāli. Telpā ar lielu platību un augtiem griestiem ar līstes plato pusi var izrotāt griestus.

Ja jūsu telpa neizceļas ar lielu platību, pie sienas pielīmētā līstes platā puse vizuāli paplašinās remontējamās istabas apjomu.  Līste ir jāpielīmē stingri un droši. Jāuzklāj tik daudz līmes, cik nepieciešams, bez pārpalikumiem.

Ja zem līstes tomēr nonākuši līmes pārpalikumi, tie nekavējoties jānotīra ar tīru un sausu lupatiņu. Darba kvalitāte šeit ir vissvarīgākā. Kad līme ir izžuvusi, salaiduma vietas jāaizsmērē ar speciālu silikona līmi.

Ar šo līmi iespējams noslēpt visas vietas, kur redzamas spraugas. Nekas briesmīgs, ja, beidzot darbu, līstes izskatās ne pārāk skaisti, jo tās visbiežāk iespējams nokrāsot vēlamajā krāsā.  Izņēmums ir to līstu veidi, kas tiek pārdoti jau noteiktā krāsā.  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē