Rīgas pašvaldība palīdzēs sakārtot transporta infrastruktūru IKEA lielveikala darbības nodrošināšanai Ziņas
Foto: riga.lv

Rīgas pašvaldība palīdzēs sakārtot transporta infrastruktūru IKEA lielveikala darbības nodrošināšanai

Ceturtdiena, 15 decembrī, 2016

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja sadarbības līguma slēgšanu ar SIA “Verus Praedium” par nepieciešamajiem transporta infrastruktūras pārkārtojumiem nākotnē iecerētā mēbeļu mazumtirdzniecības lielveikala IKEA darbības nodrošināšanai.


IKEA veikalu attīstītāji iecerējuši būvēt Stopiņu novadā pie pašas Rīgas robežas, blakus Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas aplim, iepretim lielveikalam “Rimi”. Veikala darbība būtiski ietekmēs satiksmi Juglas ielā un tās savienojumos ar diviem rotācijas apļiem – pie Biķernieku ielas un pie Lubānas ielas.

“Lielveikala attīstītāji savā projektā gatavi ieguldīt desmitiem miljonu eiro, kā arī vairākus miljonus eiro transporta infrastruktūras attīstīšanā.

»Šāds veikals ļoti pozitīvi ietekmēs mūsu valsts ekonomiku – daudziem mēbeles vairs nebūs jāiegādājas ārzemēs, tiks nodrošinātas jaunas darba vietas iedzīvotājiem un papildus iespējas vietējiem piegādātājiem. Mums kā pašvaldībai arī ir svarīgi, lai veikala darbība neapgrūtinātu satiksmi, tāpēc sadarbosimies infrastruktūras izbūvē.«

Plānots, ka pēc kopīgi paveiktā darba transporta kustība šajos rotācijas apļos pat varētu uzlaboties,” norādīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

Veikala IKEA galvenais autotransporta pieslēgums ir paredzēts no Juglas ielas. Satiksmes infrastruktūras pārkārtojumi paredz papildus joslu izbūvi rotācijas apļos, savienojošo ielu izbūvi, gājēju pāreju izbūvi, sabiedriskā transporta pieturvietas “kabatu”, kā arī jaunu luksoforu objektu Juglas ielā, kas nodrošinātu piebraukšanu pie veikala. Satiksmes infrastruktūru paredzēts izbūvēt tā, lai nākotnē būtu iespējama tālāka attīstība ar vairāku līmeņu krustojumiem pašreizējo rotācijas apļu vietā, tāpat jāņem vērā arī plānotais Dzelzavas ielas pieslēgums Juglas ielai, neapgrūtinot tā nākotnes izbūvi.

Līguma projekts paredz, ka attīstītājs par saviem līdzekļiem pārbūvē Juglas ielas un Biķernieku ielas rotācijas apli, savukārt pašvaldība pārbūvē Lubānas un A.Deglava ielas rotācijas apli, ieguldot vairāk nekā 500 000 eiro. Gadījumā, ja investors veikalu neuzbūvē, pašvaldībai ieguldītie līdzekļi tiks kompensēti.

Plānots, ka infrastruktūras būvniecība jāpabeidz līdz 2018.gada beigām, bet ne vēlāk kā līdz 2019.gada rudenim.

Sadarbības līgums nosaka abu pušu pienākumus, finansiālās saistības un termiņus transporta infrastruktūras pārkārtojumu īstenošanai, kas nepieciešami veikala IKEA būvniecībai. Galīgais lēmums par sadarbības līguma noslēgšanu būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 20 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē