Notiek multifunkcionālā centra Ziņas

Notiek multifunkcionālā centra "Akropole" ekspluatācijā nodošanas process

Svētdiena, 3 februārī, 2019

Patlaban notiek multifunkcionālā tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" ekspluatācijā nodošanas process, aģentūrai LETA sacīja "Akropoles" pārstāve Līga Andžāne.

"Centra būvniecības darbi ir pabeigti un patlaban turpinās iekšdarbi - nomnieku telpu labiekārtošana. Janvārī tika sākts multifunkcionālā centra ekspluatācijā nodošanas process," sacīja Andžāne.

Viņa piebilda, ka vēl ir grūti prognozēt, cik ilgu laiku prasīs nodošana ekspluatācijā, jo tas ir atkarīgs no visām procesā iesaistītajām atbildīgajām institūcijām. "Taču plāni nav mainījušies - "Akropole" apmeklētājiem tiks atvērta šopavasar," piebilda Andžāne.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka jaunā tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecību plānots pabeigt šogad. Tā kopējā platība būs 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 10 000 kvadrātmetru aizņems augstas klases biroju telpas. "Akropolē" darbosies arī kinoteātris ar deviņām zālēm, tostarp IMAX kino, rotaļu laukumi bērniem, sporta zāle, boulings, biljards un dažādu sporta spēļu simulatori, slidotava un vairāk nekā 20 restorāni un kafejnīcas.

Kopējās investīcijas "Akropoles" būvniecībā plānotas 177 miljonu eiro apmērā, no kurām 60% tiek finansēti ar "SEB bankas" aizdevumu 106,5 miljonu eiro apmērā. Tirdzniecības un izklaides kompleksā būs aptuveni 1500 jaunu darbavietu.

Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecības ģenerāluzņēmējs ir SIA "Merks". "Akropoles" ēkas tehnisko projektu izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē