Topošajā tirdzniecības centrā Akropole tiks atvērts pirmais IMax kinoteātris Latvijā Ziņas

Topošajā tirdzniecības centrā Akropole tiks atvērts pirmais IMax kinoteātris Latvijā

Otrdiena, 8 maijā, 2018

Topošajā Rīgas tirdzniecības centrā "Akropole" tiks atvērts pirmais "IMax" kinoteātris Latvijā, informēja "Akropoles" pārstāvji. "IMax" ir digitālā kino projekcijas sistēma, ar kuras palīdzību iespējams attēlot divdimensionālu un trīsdimensionālu saturu. "IMax" būs daļa no "Akropolē" paredzētā kinoteātra "Apollo Cinema".

Vienlaikus "Akropoles" vadītājs un "Akropolis Group" valdes loceklis Kaspars Beitiņš piektdien "Akropoles" spāru svētku atzīmēšanas laikā pavēstīja, ka, ņemot vērā līdzšinējo būvniecības grafika izpildi, tirdzniecības centrs ekspluatācijā tiks nodots iepriekš paredzētajā laikā un kvalitātē, kas attiecināms uz produktīvu sadarbību starp būvniekiem, projektētājiem un būvuzraugiem.

Par tirdzniecības centra būvniecību atbildīgā uzņēmuma SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš atzīmēja, ka "Akropole" ir Latvijā pirmais tirdzniecības centrs, kas tiek celts saskaņā ar BREEAM standartiem jeb ilgtspējas vērtēšanas sistēmu. "Līdz ar to mēs varam apgalvot, ka būvniecības procesā ir gan rūpīgi pārdomāta un izvērtēta ietekme uz vidi, gan radīti kvalitatīvi darba apstākļi visiem šeit strādājošajiem," uzsvēra Ozoliņš.

Tikmēr "Akropolis Group" vadītāja Saule Zabuļonīte norādīja, ka "Akropolē" atradīsies vairāk nekā 220 dažādi veikali, tostarp starptautisko modes zīmolu "Zara" un "River Island" tirdzniecības vietas, kā arī iepriekš Latvijā vēl nepārstāvētā modes zīmolu tirgotāja "Van Graaf" veikals un sporta bāru un restorānu ķēdes "O'Leary's" veidotā izklaides zona. "Tomēr šī projekta kontekstā tikpat būtiski uzsvērt arī jauna līmeņa kvalitātes un caurspīdīguma standartus būvniecībā, rūpes par apkārtējo vidi un sabiedrību, kā arī vēsturiskā Kuzņecova mantojuma atjaunošanu," akcentēja Zabuļonīte.

Kā ziņots, piektdien tika atzīmēti "Akropoles" spāru svētki, kuros piedalījās Beitiņš, Ozoliņš, Zabuļonīte, Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs u.c. Ievērojot tradīcijas, svinīgā ceremonijā uz ēkas jumta siju konstrukcijas tika piestiprināts ozollapu vainags, tādējādi iezīmējot apjomīgāko ēkas būvdarbu paveikšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka jauno tirdzniecības un izklaides centru "Akropole" plānots atvērt 2019.gadā. Tā kopējā platība būs 98 000 kvadrātmetru, no kuriem aptuveni 9000 kvadrātmetru aizņems augstas klases biroju telpas. "Akropolē" darbosies arī kinoteātris, tostarp IMAX kino, slidotava, īpaša izklaides zona, restorāni un boulinga zāle.

Tirdzniecības un izklaides kompleksā būs aptuveni 1500 jaunu darbavietu. Paredzētas aptuveni 2500 autostāvvietas, tiks iestādīti 700 jauni skujkoki, lapu koki un krūmi, kā arī vairāki simti citu augu.

Kopējās investīcijas "Akropoles" būvniecībā plānotas 177 miljonu eiro apmērā, no kurām 60% tiks finansēti ar "SEB bankas" aizdevumu 106,5 miljonu eiro apmērā, padarot to par lielāko "SEB bankas" izsniegto aizdevumu tās vēsturē.

Lai iedzīvotāji varētu sasniegt tirdzniecības centru, tiks uzbūvēta jauna estakāde no Dienvidu tilta, kā arī veikti citi transporta plūsmas uzlabojumi, piemēram, paplašinot Salaspils ielu, izveidojot jaunas iebrauktuves no Slāvu un Salaspils ielām, kā arī uzlabojot sabiedriskā transporta piekļuvi centram.

Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecības ģenerāluzņēmējs ir SIA "Merks". "Akropoles" ēkas tehnisko projektu ir izstrādājis arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošina uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā, kuru 2008.gadā iegādājās Vācijas fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē