Pie Rīgas lidostas plāno būvēt ekonomiskās klases viesnīcu Ziņas

Pie Rīgas lidostas plāno būvēt ekonomiskās klases viesnīcu

Trešdiena, 30 janvārī, 2019

Lietuvas fondu pārvaldības uzņēmums UAB I Asset Management gatavojas ienākt Ziemeļvalstu nekustamā īpašuma tirgū, piedāvājot savu portfeli ar ekonomiskās klases viesnīcām, kas izvietotas ap straujāk augošajām lidostām Eiropā, tostarp, Rīgā, Viļņā un Krakovā.

Nordic Airport Hotels Fund ir investīciju fonds, kas fokusējas tikai uz jaunu viesnīcu attīstību un esošo viesnīcu iegādi Ziemeļeiropas valstīs. Fonds, kuru vada jurists, investors un viesnīcu īpašnieks Marius Jakulis Jason, pašlaik investē 10 miljonus eiro topošajā viesnīcā Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel & Business Centre, kas atrodas pie Viļņas Starptautiskās lidostas.

Līdz gada beigām portfelim tiks pievienotas vēl divas viesnīcas – Rīgā (Latvijā) un Krakovā (Polijā). Līdzās nekustamā īpašuma fondam UAB I Asset Management ir nodibinājis arī 25 miljonus dolāru vērto IAM US Blue-chip Growth Fund I, kas investē ASV fondu biržā kotēto Blue Chip kompāniju akcijās. Kompānija ir pārliecināta, ka līdz 2019. gada beigām tās pārvaldībā būs 80 miljoni eiro, jo tiks atvērti vēl trīs jauni fondi, kuri fokusēsies, attiecīgi, uz mežu zemi Baltijas valstīs, mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanu un studentu izmitināšanu.

Ekonomiskās klases viesnīca atradīsies pavisam tuvu (apmēram 800 m attālumā) Baltijas noslogotākajai lidostai – RIX, kas 2018. gadā apkalpoja vairāk nekā 6,5 miljonus pasažieru. Tā kā lidostas plānos pēc attīstības ieceru īstenošanas ir apkalpot līdz pat 10 miljoniem pasažieru gadā, tad fonda pārvaldītājs cer, ka stratēģiski izdevīgā vietā esošā viesnīca kļūs par pievilcīgu apstāšanās punktu gan vietējiem, gan starptautiskajiem ceļotājiem.

Viesnīcas celtniecību pie starptautiskās lidostas Rīga plānots uzsākt vēlākais līdz šī gada beigām, bet darbu viesnīca varēs uzsākt jau 2021. gada pirmajā pusgadā.

Vistuvākajā laikā investoriem tiks piedāvāta iespēja piedalīties šajā projektā. Piedāvājumu realizēs vecākā un lielākā Lietuvas finanšu brokeru sabiedrība Orion Securities, kas apkalpos gan Lietuvas, gan ārvalstu investorus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē