Nākamnedēļ uz pārcelšanās laiku slēgs Olaines muzeju Ziņas

Nākamnedēļ uz pārcelšanās laiku slēgs Olaines muzeju

Piektdiena, 21 decembrī, 2018

No 28.decembra uz pārcelšanās laiku tiks slēgts Olaines Vēstures un mākslas muzejs, aģentūra LETA uzzināja Olaines novada pašvaldībā.

Pašlaik muzejā noris sagatavošanās darbi, lai janvārī sāktu pārcelšanos uz jaunām telpām Jelgavas ielā 9. Pārcelšanās pirmajā posmā tiks demontētas esošās ekspozīcijas, kā arī no Zemgales ielas 33 uz jaunajām telpām tiks pārvesti 6377 muzeja krājuma priekšmeti, kas pirms pārvešanas tiks iepakoti, marķēti un sagatavoti pārvešanai.

Otrajā posmā tiks turpināts darbs pie ekspozīciju zinātnisko plānu izstrādes un dizaina risinājuma koncepta, kas vēlāk realizēsies piecās ar Olaines novada vēsturi saistītās ekspozīcijās. Jelgavas ielā 9 taps arī moderna izstāžu zāle un atklātā krātuve.

Olaines Vēstures un mākslas muzejs tiks slēgts līdz turpmākam paziņojumam, taču visu šo laiku turpināsies dažādas muzeja aktivitātes pilsētā un novadā.

Jau vēstīts, ka 2018.gada pašvaldības budžeta telpu atjaunošanai Jelgavas ielā 9 paredzēti 200 000 eiro, taču, noslēdzoties iepirkumam, noskaidrots, ka darbi izmaksās 471 900 eiro. Lai segtu visus izdevumus, dome lēma piešķirt iecerei vēl 271 900 eiro, grozot pašvaldības budžetu. Pret līdzekļu piešķiršanu un grozījumiem balsojis tikai opozicionārs Oskars Galanders (ZZS).

Darbus objektā nodrošina SIA "Torensberg". Projekts paredz demontāžas, projektēšanas un būvniecības darbus.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē