Liepājā vidēji mēnesī notiek 120 darījumi ar dzīvokļiem Ziņas

Liepājā vidēji mēnesī notiek 120 darījumi ar dzīvokļiem

Otrdiena, 6 decembrī, 2016

Augustā fiksēts lielākais darījumu skaits Liepājā pēdējo divu gadu laikā - 142 darījumi.

Lielākā pircēju interese joprojām ir par divu un trīs istabu dzīvokļiem. Pieprasījums pēc trīs istabu dzīvokļiem pārsniedz piedāvājumu, sevišķi pieprasītākajās apkaimēs - Dienvidrietumu rajonā un Ezerkrastā.

"Latio" informē palielinās pircēju interese par dzīvokļiem ar kvalitatīvu remontu, kam nav nepieciešami lieli finanšu ieguldījumi un kas uzreiz ir apdzīvojami. Dzīvokļu cenas atkarībā no to tehniskā stāvokļa un atrašanās vietas svārstās no 200 eiro līdz 600 eiro par kvadrātmetru.

Joprojām notiek dzīvokļu tirdzniecība projektā "Dzintara nams", kas atrodas stratēģiski izdevīgā un skaistā vietā pie jaunuzceltās koncertzāles "Lielais dzintars". Cenas - vidēji no 600 eiro līdz 800 eiro par kvadrātmetru.

Ir sākta dzīvokļu tirdzniecība projektā "Avotu nams" - rekonstruētā ēkā ar astoņiem lielas platības dzīvokļiem, kuru cenas ir 900-1000 eiro par kvadrātmetru. Liela interese parādījusies arī par dzīvokļiem Rietumkrasta ielā - šogad notikuši jau 10 darījumi.

Savrupmāju tirgū Liepājā ir vērojama stabilitāte ar vidēji diviem-trīs darījumiem mēnesī. Pieprasījums lielākoties ir pēc tūlītējai apdzīvošanai piemērotām mājām, kur remontu var veikt pakāpeniski. Šādu īpašumu vidējās cenas ir robežās no 30 000 līdz 50 000 eiro. Lielākā interese ir par savrupmājām Vecliepājā un "Laumas" mikrorajonā.

Liepājas īres tirgū liela ietekme ir tūrisma sezonai, kad uzsvars ir uz īstermiņa īri ārvalstniekiem, galvenokārt atpūtniekiem no Lietuvas, norāda "Latio".

Pieprasījums pēc privātās apbūves zemēm Liepājā ir relatīvi neliels. Pieprasītāki ir zemes gabali Vecliepājā.

Ar viensētām darījumi notiek salīdzinoši maz. "Latio" informē, ka pircēju interese ir par īpašumiem 25 kilometru rādiusā ap Liepāju. Bieži viensētas tiek iegādātas īpašuma sastāvā esošās lauksaimniecībā izmantojamās zemes vai mežaudzes dēļ.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē