10 lietas, kam jābūt katrā viesistabā Aktuālie padomi

10 lietas, kam jābūt katrā viesistabā

Trešdiena, 7 novembrī, 2018

Gaume ir dažāda, un par to nav pieņemts strīdēties, taču mājoklī, bez dīvāna, kafijas galdiņa un televizora, ir vēl pāris lietas, kurām būtu jāatrod vieta. 

 

Vieta grāmatām

Lai arī kura telpa būtu iecienītākā grāmatu lasīšanai, viesistaba ir labākā izvēle to uzglabāšanai. Šeit tās būs viegli pārskatāmas, ērtāk uzglabājamas, un tās iekļausies kopējā interjerā.

 

Logu ietērpšana

Ikviens logs izskatīsies daudz labāk tad, ja tas tiks papildināts ar aizkariem. Vislabāk, ja logam ir gan dekoratīvie aizkari, gan tādi, kas aizsedz skatu no ārpuses. Jebkura viesistaba iegūs lielākas telpas sajūtu un plašumu, ja pa dienu logi būs aizklāti tikai ar dienas aizkariem, jo tas ļauj ienākt gaismai telpā. Atvērti aizkari, atšķirībā no žalūzijām, arī rada vizualizāciju par augstākiem griestiem.

 

Ieturēts stils kafijas galdiņam

Kafijas galdiņš nav paredzēts tikai kafijas baudīšanai retai reizei, bet arī interjera papildināšanai. Novieto tur savu mīļāko vāzi ar ziediem vai kādu telpaugu (šobrīd aktuālas ir alpu vijolītes, hiacintes un narcises), uzglabā šeit jaunākos žurnālus vai grāmatas, ko esi paredzējis lasīt un izkārto kādā skaistā dekoratīvā traukā augļus vai kādus kārumus, ar ko panašķoties pie karstas tējas krūzes.

Sienas dekori

Neatkarīgi no tā, kāds ir viesistabas interjers un iekārtojums, visbiežāk ir kāda brīva un nenoklāta siena, ko var aizpildīt ar kādu skaistu mākslas darbu. Ja neesi gleznu cienītājs, iekar kādu izdrukātu fotogrāfiju vai apdrukātu kanvu, un telpa iegūs pavisam citu skatījumu. Mēdz teikt, ka katrā mājoklī ir jābūt kādam mākslas darbam vai fotogrāfijai pie sienas, un kāpēc gan nepiekrist šādam uzskatam, ja tas tikai izdaiļo mūsu mājokli?


Krāsas

Tieši tā, krāsām ir jābūt katra mājokļa interjerā. Ne gluži guaša krāsas, bet gan tās, ko izbaudīt ar acīm. Dekoratīvi spilveni, pledi, paklāji, mēbeles vai aksesuāri – vienotā stilā un krāsu salikumā, dažkārt ir tieši tas, kas pietrūcis pilnīgi nokomplektētam viesistabas interjeram.

 

Radošās sienas

Nekas nevar būt tik garlaicīgs kā istabas sienu krāsojums pilnīgi vienādās krāsās, bez jebkādiem akcentiem un papildinājumiem. Ja esi izvēlējies neitrālu fonu viesistabai, vismaz vienu sienu nokrāso atšķirīgā tonī, vai arī papildini to ar fototapeti, krāsojumu vai rakstainām tapetēm.

Mazs galdiņš

Ja viesistabā nav vietas kafijas galdiņam, iekārto kaut nelielu galdiņu, lai būtu kur nolikt tējas krūzi, grāmatu vai televīzijas pulti. Pat vismazākajā istabā var atrast risinājumu šādai nepieciešamībai.

 

Personalitāte

Viesistaba ir paredzēta ne tikai viesiem, bet arī pašu mirkļu baudīšanai, un to var palīdzēt veicināt kādas personīgas lietas. Izkārto fotogrāfijas rāmīšos, ieliec plauktā kādu suvenīru no ceļojuma, kādu nieku, kas atgādina kaut ko patīkamu, principā jebko, kas atsauc prieku atmiņā.

 

Gaisma

Atgādinājums par gaismas nepieciešamību telpā šķiet daudziem jau kļuvis apnicīgs, bet tā tiešām ir nepieciešamība katrā viesistabā. Ja tavs mājoklis nav apdāvināts ar pietiekamu daudzumu dienas gaismas, tad ir jāievieš pietiekamā daudzumā mākslīgais apgaismojums ar griestu, sienas, galda un stāvlampām. Tas ne tikai radīs mājīguma sajūtu, bet arī paplašinās telpu.

 

Pareizs izkārtojums

Vienalga, vai tava viesistaba ir pārāk maza, vai pārāk liela, vienmēr var atrast un pielāgot veiksmīgāko iekārtošanas veidu. Nebaidies eksperimentēt, bet pamēģini ierasto iekārtojumu izmainīt neparastāku, un, iespējams, atklāsi jaunu skatījumu savai viesistabai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 28 dienu portālā
Bija online 20 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē