No skapja izvelkamās gultas: lielisks risinājums mazām telpām Interjers

No skapja izvelkamās gultas: lielisks risinājums mazām telpām

Sestdiena, 29 septembrī, 2018

Kopīgi atcerēsimies bērnību. Ja tu, tāpat kā es, gāji bērnudārzā, tad noteikti atceries divstāvīgās gultas, kas tika veiksmīgi slēptas sienā un pēc vajadzības nolaistas lejā. Saliktā veidā tās deva telpu, kur spēlēties, savukārt diendusas laikā- vietu, kur bērniem gulēt.

Mūsdienās, šai idejai ir izstrādāti vairāki dizaina risinājumi, lai gultu viegli varētu izmantot gan mājās, gan birojā. Tādā veidā iegūstot atbildi uz visbiežāk uzdoto jautājumu- ko darīt, lai vietas būtu vairāk?

 

Izvelkamās gultas vēsture

Pasaulē izvelkamās gultas, visbiežāk, atpazīst pēc nosaukuma “Murphy bed”. Gultas dzimtene ir Amerika un tās izgudrotājs ir Viliams Mērfijs (William Lawrence Murphy [1876- 1959]), kura uzvārdā ir nosauktas no skapja izvelkamās gultas. Tā kā Viljams bija vecpuisis un dzīvoja vienistabas dzīvoklī, viņš sev uzdeva un risināja to pašu jautājumu, ko risinām mēs, dzīvojot mazos dzīvokļos- kur ņemt vairāk brīvas vietas? Viņa atbilde bija- skapī iebūvēta gulta.

 

Transformējamās gultas mehānisms

Saliktā veidā gulta ir novietota vertikāli pret sienu vai iebūvēta skapī. Kad gulta ir nepieciešama atpūtai, to vienkārši aiz roktura novelk uz leju. Gultas vienā galā ir piestiprinātas eņģes, kuras darbojas ceļot to augšā un nolaižot uz leju. Mehānisms ir izgatavots rūpīgi un pārdomāti. To elementāri var salikt un izklāt pat bērns. Lai to ērti varētu cilāt, matracis pie gultas rāmja ir piestiprināts ar elastīgām siksnām.

 

Iebūvētas gultas dizains un cenas

No skapja izvelkamās gultas izmanto mazās telpās, vienistabas dzīvokļos, ciemiņu istabās un darbistabās. Pielietojums ir plašs un tik pat plašs ir piedāvājums dizainam un izpildījumam.

Gultas tiek pasūtītas pēc individuāla dizaina. Materiālus, krāsas, gultas rāmi un matraci klients izvēlas pats, ņemot vērā savas vajadzības un atvēlēto budžetu. Vidēji ārzemēs gultas cenas svārstās no 1400- 3000 dolāru. Viss atkarīgs no komplektācijas. Protams, pastāv iespēja gultu izgatavot pašam, nopērkot atsevišķi materiālus. Tāds variants izmaksā lētāk, aptuveni 800 dolāru.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 29 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē