Kā norit jaunās promenādes būvniecība Juglā Ziņas
Foto: riga.lv

Kā norit jaunās promenādes būvniecība Juglā

Pirmdiena, 28 novembrī, 2016

Jau pavasarī Juglas iedzīvotājus sagaidīs patīkamas pārmaiņas – jauna, skaista un pavisam droša pastaigu un atpūtas vieta – Juglas promenāde. Patlaban pabeigti Juglas kanāla krasta nostiprināšanas darbi un nu būvnieki varēs ķerties klāt labiekārtošanai.

 

Juglas promenādes tuvākās apkārtnes labiekārtošanas pirmo posmu Rīgas pašvaldība sāka 2015.gadā, praktiski izveidojot šeit jaunu parku ar dažādām atpūtas iespējām iedzīvotājiem. Pirmās kārtas ietvaros, teritorijā  no Vidzemes alejas uz 6.tramvaja galapunkta pusi, tika veikta apstādījumu rekonstrukcija, iestādot 336 jaunus augus, apgaismojuma rekonstrukcija, uzstādot 27 jaunus apgaismes stabus, izbūvēts jauns bērnu rotaļu laukums, kā arī senjoru vingrošanas laukums ar mākslīgo gumijas segumu, veikta esošo gājēju celiņu rekonstrukcija un veikta četru kāpņu uz Juglas kanālmalu rekonstrukcija.

 

Paveiktos darbus kopā ar domes vadību novērtēt bija ieradušies arī apkārtējo māju iedzīvotāji, kuri atzina, ka ir priecīgi par jauno atpūtas vietu. Iedzīvotāji arī izteica vairākus ieteikumus un priekšlikumus, kuri tiks ņemti vērā īstenojot nākamos darbus. Līdz nākamā gada vasarai projekta 2.kārtas laikā plānots iestādīt 35 jaunus kokus un vairāk nekā 200 dekoratīvos krūmus. Tāpat izveidot piknika un sauļošanās vietas promenādes galā pie Auduma ielas.

 

Tāpat līdz vasarai tiks pabeigta pārējo gājēju celiņu izbūve ar atpūtas “kabatām”, kurās būs soliņi, un veikta serpentīna izbūve Auduma ielas galā, lai būtu iespējams nobraukt līdz krastmalai ar ratiņu transportu. Savukārt 2018.gadā plānots promenādi pagarināt vēl par vismaz vienu kilometru Strazdumuižas parka virzienā. Foto: Riga.lv Foto: Riga.lv riga.lv                        

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē