VIDEO: Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018 - Labākie būvniecības objekti, intervija un apbalvošanas ceremonija Video

VIDEO: Energoefektīvākā ēka Latvijā 2018 - Labākie būvniecības objekti, intervija un apbalvošanas ceremonija

Otrdiena, 28 augustā, 2018

Kā zināms, konkursu „Energoefektīvākā ēka Latvijā” organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu „Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Šogad konkurss tiek organizēts jau astoto gadu pēc kārtas ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Šogad konkursa ietvaros kopumā tika saņemti 14 pieteikumi. Tradicionāli visvairāk pieteikumu – 10 – tika saņemti nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018”. Nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018. Jaunbūve” tika iesniegti divi pieteikumi, savukārt nominācijās „Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2018” un “Energoefektīvākā vienģimenes ēka 2018” tika iesniegts pa vienam pieteikumam katrā. Pilsētu griezumā vairāk pieteikumu tika saņemti no Liepājas un Valmieras, kas arī tradicionāli bijušas aktīvākās pilsētas māju atjaunošanā, un Rīgas, kur aktīvāk notiek jaunu ēku būvniecība.

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem. Konkursa atbalstītāji ir Profine Baltic pārstāvniecība, SIA “Paroc”, SIA “Saint-Gobain Celtniecības Produkti”, SIA „Knauf”, SIA "Rockwool", SIA "Robert Bosch", Attīstības finanšu institūcija Altum, AS "LAFIPA", AS "Latvenergo", SIA "Sika Baltic", SIA "DAW Baltica" (Caparol), istabai.com un SIA "EJOT Baltic".

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts Latvijas Avīze, Nozare.lv, būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv un būvniecības apvienība www.buvbaze.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 19 maijā 12:32
Meklētājs būvniecības nozarē