DARI PATS: Kā izveidot tiltiņu dārza dīķim ar savām rokām Dari pats

DARI PATS: Kā izveidot tiltiņu dārza dīķim ar savām rokām

Pirmdiena, 23 aprīlī, 2018

Neliels, kluss dīķītis privātmājā pats par sevi jau ir brīnišķīgs, bet to atdzīvinās, ja par ūdens virsmu uzbūvēsiet tiltiņu. Tas ir dekora elements kopā ar, piemēram, terasi, skulptūrām, arkām, bet tai pat laikā ir arī funkcionāls: lieliska vieta vakara pastaigām vai sarunām.

Tilta konstrukciju no koka nav grūti salikt katram pašam, jo koksne ir labi apstrādāta, un tās var piestiprināt ar parastajām naglām vai patstāvīgām skrūvēm. 

Darbam nepieciešams: Tapas vai pāļi;

plati un gari dēļi ar biezumu 40 mm un vairāk;

dēļi grīdas segumam biezumā 20-30 mm, mazie gofrētie šķērsgriezuma dēļi;

akmeņi, grants, oļi pamatnei; stieņi margām; naglas, virves, skrūves. 

Darba process: 

Formu izgatavo no koka brusām un dēļiem. Tās kontūrām ir jāveido plānotās tilta detaļu kontūras - tām ne vienmēr jābūt ar taisnām līnijām. Lai nostiprinātu, ņem metāla stieņus un novieto tos kontūru iekšpusē, noliekot izvēlētā virzienā un tad ielej betona šķīdumu.

Slāņa platums nepieciešams ap 10 cm vai vairāk. Žāvēšanu aizņem 2 dienas, pēc tam izstrādājumu noņem no veidnes un ievieto plānotajā vietā.

Betona konstrukcijas apdare. Apdares lietošanai izmantojiet klinkera ķieģeļus, vai bruģakmeni, dabīgo akmeni, mākslīgo analogo akmeni, mozaīku. Ceļš, kas izveidots, izmantojot tos pašus apdares materiālus, izskatās harmoniskās: tā plūst netraucēti tiltiņā, un tad, turpinā to pēc no otras puses.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas