PADOMI: Laiks mainīt grīdu? Peldošā riģipša grīda Aktuālie padomi

PADOMI: Laiks mainīt grīdu? Peldošā riģipša grīda

Svētdiena, 29 oktobrī, 2017

Laiks mainīt grīdu? Bet vēlaties to paveikt ātri, lēti un vienkārši?Peldošā riģipša grīda Izmantojot peldošās grīdas principu, mēs ietaupam, gan laiku, gan naudu. Šādi būvēta grīda būs klussa un silta. Kā to to izveidot un kādi materiāli tai nepieciešami, vari izlasīt šajā rakstā.

Lai ierīkotu reģipša peldošo grīdu ir vajadzīgs stingrs pamats-dzelzsbetons, koks, vecās grīdas pamats. Peldošās grīdas plusi ir cena, ātrums un nav nepieciešama līdzena pamatne.

Hidroizolācijas ieklāšana
Hidroizolācijas materiāls kalpo, lai keramzīta gabaliņi nenonāktu vecās grīdas spraugās, paneļu spraugās utt. To ieklāj visā grīdas plaknē. Ja peldošo grīdu ieklāj uz grunts, tad hidroizolāciju(Pe plēve, pape, utt. ) vēlams ieklāt pirms reģipša ieklāšanas.

Kompensācijas lenta

Kompensācijas lenta tiek lietota, lai samazinātu aukstumtiltus. Papildus tā atstaro siltumu un kalpo kā skaņas izolācijas materiāls un neuzsūc un necaurlaiž mitrumu. Kompensācijas lentas vietā var izmantot cietās vates loksnes 2,5cm biezumā.

Vadulu līmeņošana

Par vadulām varam izmantot taisnus dēļus, metāla trupas, utt, kuras uzstādam uz distanceriem vai uz keramzīta. Vēlams pa telpas perimetru atzīmēt līniju līdz kuram atradīsies keramzīts.

Beramās siltumizolācijas materiāla ierīkošana

Par beramo siltumizolācijas materiālu izmantojam keramzītu. Pirms keramzīta ieklāšanas jāizvēlas frakcijas lielums vai grauda lielums 1×3=3mm minimālais kārtas biezums.
reģipša grīda, grīda no reģipša ar keramzīta blietējumu
Vadulu vietu aizlīdzināšana

Izņemam vadulas un aizlīdzinām tās atstātās vietas ar keramzītu. Pirms reģipša ieklāšanas vēlreiz pārbaudām keramzīta virsmas līmeni.

Reģipša plātņu ieklāšana(1. Kārta)

Reģipša plātņu ieklāšanu sākam no durvīm, lai pēc iespējas mazāk vajadzētu staigāt pa nolīdzināto keramzīta slāni. Reģipsi sānos liekam pie kompensācijas lentas, lai nepieļautu skaņas nonākšanu sienās. Pirmo reģipša kārtu ieteicams veidot no biezākas un mīkstākas plātnes, jo tās labāk absorbē skaņu. (Reģipša vietā var izmantot koksnes līmētās plātes.)

Reģipša plākšņu līmēšana( 2. Kārta)

Otrajai reģipša kārtai izmantojam cietāku reģipsi, kuru ar zobainu ķelli pielīmējam pie pirmās reģipša kārtas (ar PVA līmi),reģipša šuves nedrīkst būt tuvāk par 20cm no pirmās reģipša kārtas šuvēm. Reģipšus liekam pēc iespējas ciešāk kopā. Reģipša plātes kopā saskrūvējam ar speciālām skrūvēm.
Frakcija Grīdas uzbērums

2mm-4mm 12mm-30mm

4mm-10mm 30mm-60mm

10mm-20mm 60mm-(bezgalība)

Jāatceras, ka vēlams katru 100mm keramzīta slāni noblietēt ar 60kg smagu vibroplātni, tas nodrošina keramzīta slāņa minimālu sēšanos. Nesablīvēta keramzīta sēšanās ir 4-8% Ir pieejams PG(pamatīga grīda) keramzīts, kam ir ievērojami mazāka sēšanās. Peldošās grīdas frakcijas lielumus nedrīkst jaukt, jo mazākas frakcijas keramzīts sakrīt lielākas keramzīta frakcijas starpās, kas var izsaukt neprognozējamu grīdas sēšanos.

 

Avots: varupats.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 19 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas