7 soļi līdz skaistai virtuvei Aktuālie padomi

7 soļi līdz skaistai virtuvei

Svētdiena, 20 augustā, 2017

Virtuve ir jebkuras mājas sirds. Tā glabā pavardu, kura dēļ visi ģimenes locekļi sapulcējas vienā telpā, lai ieturētu kopīgu maltīti. Virtuvē no paaudzes paaudzē tiek nodoti dzimtas ēst gatavošanas noslēpumi un pārrunāti ikdienas notikumi.

Pret virtuves iekārtošanu jāattiecas ar vislielāko rūpību, sākot ar stila izvēli un beidzot ar kārtības un tīrības uzturēšanu.

Stils

Pirms sienu krāsošanas un ledusskapja izvēles jātiek skaidrībā ar vēlamo stilu. Vai esi klasiskā stila piekritējs, vai domās pārcilā ultra modernu iekārtojumu? Izvēlētais stils noteiks gan materiālu un krāsu izvēli, gan arī mēbeļu un tehnikas dizainu, tāpēc nesteidzies notikumiem pa priekšu un stūrgalvīgi neieņem galvā, ka virtuvē noteikti atradīsies baltas sienas lampas vai bāra lete.

Izkārtojums

Mēbeļu izkārtojuma plānošana ir obligāta darbība, lai vēlāk nenāktos apjukt neērti novietoto skapīšu un tehnikas jūklī. Plāna veidošanā ieteicams vadīties pēc virtuves trīsstūra un zonējuma principa. Pārdomāts izvietojums palīdzēs ietaupīt gan laiku, gan arī naudu, kas citādi tiktu iztērēta nevajadzīgu objektu iegādei.

Mēbeles

Lai maciņā neiecirstu pamatīgu robu, sākumā noteikti apsver iespēju jaunajai virtuvei pielāgot jau esošās mēbeles. Ar izdomu un nelielu māksliniecisku pieeju tava virtuve var kļūt par īstu dizaina šedevru. Vienmēr gan pārbaudi, vai vecās mēbeles nav nopietni un neatgriezeniski bojātas.

Tehnika

Lai cik ļoti tev arī gribētos izmēģināt visus jaunos tehnoloģiju brīnumus, priekšroku vienmēr dod plītij un ledusskapim. Pēc tam vari apsvērt elektriskās tējkannas, mikroviļņu krāsns un trauku mazgājamās mašīnas iegādi, bet pārējās elektroierīces izvēlies pēc vajadzības. Liec aiz auss – nekad nepērc lietotu virtuves tehniku!

Grīdas segums

Grīdas segumam labi jāiekļaujas kopējā telpas dizainā, turklāt tam jābūt izturīgam, neslīdošam un viegli uzkopjamam materiālam. Izvēlies koku, akmeni, flīzes vai betonu. Derēs arī linolejs vai lamināts, tomēr ilgāk kalpos iepriekš minētie materiāli.

Apgaismojums

Ja tava virtuve ir patīkami un mājīgi iekārtota, slikts apgaismojums, visticamāk, neietekmēs telpas kopējo izskatu, tomēr apdraudēs tavu veselību ēst gatavošanas laikā. Virs centrālajām virsmām izvieto lielas, gaišas lampas, bet nelieli gaismas elementi noderēs dekoru akcentēšanai.

Uzglabāšana

Nodrošini telpu ar pietiekami daudz uzglabāšanas virsmām, lai virtuvē valdītu kārtība. Vari izvēlēties starp plauktiem, galdiem un citām atvērta tipa virsmām, vai atvilktnēm un skapīšiem. Tomēr iegaumē, ka dažādu sīkumu un virtuves rīku paslēpšana nebūt nenozīmē, ka atvilktnēs var valdīt juceklis.

Avots: abc
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas