Ceļu būves kompānijas Roadeks apgrozījums pērn audzis par 28,4% Новости

Ceļu būves kompānijas Roadeks apgrozījums pērn audzis par 28,4%

Среда, 10 апреля, 2024

Ceļu būves kompānijas SIA "Roadeks" apgrozījums pērn bija 13,633 miljoni eiro, kas ir par 28,4% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 72,9% līdz 1,637 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Roadeks" 2023.gadā ir piedalījies vairākos desmitos konkursu, kurus izsludinājuši gan Rīgas pašvaldība, gan VSIA "Latvijas valsts ceļi", gan VAS "Latvijas dzelzceļš", gan pašvaldības, gan arī dažādi uzņēmumi un privātpersonas. Uzvara vairākos konkursos nodrošinājusi pastāvīgu esošo uzņēmuma resursu noslodzi ilgtermiņā.

Vairāki būvniecības objekti 2023.gadā ir bijuši nozīmīgi "Roadeks" pieredzes kāpināšanā, proti, Rīgas pilsētas ielu seguma atjaunošana gan ar ierasto asfaltēšanas tehnoloģiju, gan virsmas apstrādi ar vienkārtu un divkārtu bituminēto maisījumu, kā arī apakšzemes komunikāciju izbūve un brauktuvju seguma rekonstrukcijas darbi pilnā biezumā, gan arī citi ceļu būves un uzturēšanas darbi vasaras un ziemas apstākļos.

Tāpat 2023.gadā turpināts pildīt Rīgas pilsētas Kurzemes rajona ielu uzturēšanas darbus.

Šogad uzņēmums plāno saglabāt tā darbību vismaz līdzšinējā apjomā, kā arī rast iespējas apgrozījumu palielināt par 10% un gūt maksimālu peļņu, teikts vadības ziņojumā. Uzņēmumā plānots turpināt izmaksu optimizāciju un iekšējās struktūras pārvaldību, kas nodrošinās projektu sabalansēšanu ar to izmaksām un kontrolēs vienību pašizmaksu izmaiņas.

Uzņēmums plāno gan turpināt izpildīt darbus jau noslēgto līgumu ietvaros, gan piedalīties pašvaldību, dažādu uzņēmumu izsludinātajos konkursos, tādējādi, piesaistot jaunus pasūtījumus, attīstīt uzņēmuma darbību.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2024.gada rudenī beigsies "Roadeks" darbībā būtiska līguma - Rīgas Kurzemes rajona uzturēšana - izpilde, tāpēc uzņēmums plāno piedalīties minēto darbu nākamajā iepirkuma konkursā par piecu gadu periodu.

"Roadeks" 2022.gadā strādāja ar 10,619 miljonu eiro apgrozījumu un guva 946 642 eiro peļņu.

"Roadeks" reģistrēts 1997.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 208 870 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Guntaram Kokorevičam pastarpināti piederošā SIA "Brīvais kalns" (50%), Uldis Klaperis (31,62%) un Jānis Ansviesulis (18,38%).

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 26 дней на портале
Был онлайн 23 часов назад
Строительный поисковик