Dodies ceļojumā? 9 ieteikumi, kā pasargāt mājokli atvaļinājuma laikā! Актуальные советы
Фото: dzivenotiek.lv

Dodies ceļojumā? 9 ieteikumi, kā pasargāt mājokli atvaļinājuma laikā!

Воскресенье, 9 июля, 2017

Dodoties atvaļinājumā, svarīgi pārdomāt ne tikai ceļa somu saturu, bet arī pārliecināties par mājokļa drošību. Pat, ja nevari paredzēt jebkuru dzīves situāciju, tu vari izdarīt visu, kas ir tavos spēkos, lai pasargātu sevi un savu mājokli no garnadžu iebrukuma.

Lūdz kādam pieskatīt mājokli

Labu attiecību uzturēšana ar kaimiņiem noteikti atmaksājas brīdī, kad dodies tuvākā vai tālākā ceļojumā. Palūdz kaimiņam pieskatīt tavu mājokli un reizi pa reizei iztukšot pastkastīti (neizņemts pasts ir viens no uzkrītošākajiem signāliem, ka tevis nav mājās!).

Ja prombūtnes laikā esi sarunājis vairākus mājokļa pieskatītājus, dari viņiem to zināmu! Diez vai viņi priecāsies, ja cits citu noturēs par garnadzi.

Atslēdz elektroierīces

Lai pasargātu mājokli no ugunsnelaimes, iespēju robežās atslēdz visas elektroierīces (jā, arī interneta rūteri!).

Parūpējies par zāliena pļaušanu

Ja vien ikdienā nedod priekšroku dzīvei džungļu ielokā, tad nenopļauta zāle var pievērst nevēlamu uzmanību. Pirms došanās ceļā parūpējies par zāliena pļaušanu un, ja plāno būt atvaļinājumā ilgāk par vienu nedēļu, palūdz šo darbiņu izdarīt kādam draugam vai noalgo palīgu.

Izmanto āra apgaismojumu ar sensoru

Gan ikdienā, gan arī atstājot māju uz ilgāku laiku, lieti noderēs āra apgaismojums ar sensoru. Pēkšņa gaisma izbiedēs pagalmā klīstošo garnadzi, kā arī pievērsīs apkārtējo uzmanību.

Nestāsti par atvaļinājuma plāniem sociālajos medijos

Lai arī cik ļoti gribētos palielīties par grandiozajiem atvaļinājuma plāniem internetā, šādu informāciju labāk paturēt pie sevis. Arī ceļojuma laikā izvairies publiskot fotogrāfijas, kurās redzams, ka neesi mājās. Mūsdienu garnadži ir pietiekami advancēti un, ja vien būs vēlme, viņi atradīs tavu Instagram profilu. Šādās reizēs lieti noder privātuma uzstādījumi (ja vien savas dzīves lieliskos mirkļus tiktiešām ļauj redzēt tikai draugiem un paziņām).

Atstāj aizkarus pusvirus

Dodoties prom, šķiet loģiski aizvērt visus aizkarus un žalūzijas, lai paslēptu savu iedzīvi no svešām acīm. Taču šādi tiek liegta iespēja ieskatīties mājoklī arī taviem kaimiņiem, policijai un garāmgājējiem, kas citādi varētu pamanīt mājā klīstošu, nelūgtu viesi. Labāk atstāj aizkarus pusvirus, taču pārliecinies, ka pa logu nevar saskatīt vērtslietas, dārgu elektrotehniku un iespēju iekļūt mājā.

Источник: dzivenotiek.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик