Rīgas ūdens uzsāk inženiertīklu paplašināšanas darbus Imantas līnijās Новости

Rīgas ūdens uzsāk inženiertīklu paplašināšanas darbus Imantas līnijās

Среда, 21 сентября, 2022

SIA "Rīgas ūdens" uzsācis inženiertīklu paplašināšanas darbus Imantas līnijās, aģentūru LETA informēja uzņēmuma komunikācijas koordinators Sandris Vanzovičs.

Imantas līnijās kopumā plānots izbūvēt ūdensvadu 2,01 kilometra garumā un kanalizācijas tīklus 3,55 kilometru garumā. Šie darbi notiks Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstītā Rīgas ūdenssaimniecības attīstības projekta 6. kārtas ietvaros.

Projekta realizācija sniegs iespēju Imantas līnijās pieslēgt centralizētajiem inženiertīkliem kopumā gandrīz simts objektus, kas savukārt Imantas apkaimē nodrošinās labāku ūdens piegādes un kanalizācijas pakalpojumu kvalitāti, kā arī drošāku un tīrāku apkārtējo vidi, norāda Vanzovičs.

Ūdensvadu plānots būvēt Imantas 1. līnijas posmā no Jūrmalas gatves līdz Zārdu ielai, Imantas 2. līnijas posmā no Jūrmalas gatves līdz Imantas 2. līnijai 3a un Imantas 3. līnijā, savukārt kanalizācijas tīkli tiks izbūvēti visu Imantas 1., 2., 3. un 4. līniju garumā, kā arī Zārdu ielas posmā no nama 2b līdz Imantas 2. līnijai. 

Būvdarbus veiks SIA "Rere vide", līguma kopējā summa ir 2 470 621 eiro. Darbus plānots noslēgt 2023.gada augustā.

Darbu laikā paredzēti satiksmes ierobežojumi Nākamnedēļ tiks ierobežota transportlīdzekļu un gājēju kustība Jūrmalas gatvē, posmā starp Imantas 2. un 3. līnijām.

Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība "Rīgas ūdens" pērn strādāja ar 55,832 miljonu eiro apgrozījumu un 5,516 miljoni eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

SIA "Rere vide" apgrozījums pērn bija 17,64 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 247 354 eiro. "Rere vide" reģistrēta 2014.gadā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir AS "Rere grupa", kurā ietilpst arī uzņēmumi "Rere būve" un "Rere meistari".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 15 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик