VPH Latvia jauna tirdzniecības parka izveidē Rīgā plāno ieguldīt līdz 40 miljoniem eiro Новости

VPH Latvia jauna tirdzniecības parka izveidē Rīgā plāno ieguldīt līdz 40 miljoniem eiro

Вторник, 7 июня, 2022

Nekustamo īpašumu attīstītājs "VPH Latvia" kādreizējā "Rīgas piena kombināta" teritorijā Valmieras ielā, Rīgā, sācis attīstīt jaunu tirdzniecības parku, kurā kopējās investīcijas veidos līdz 40 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja "VPH Latvia" pārstāvji.

Projektā aptuveni 20 000 kvadrātmetru platībā tiks attīstītas ne tikai tirdzniecības platības, bet arī biroji, ēdināšanas sektors, bērnudārzs, sporta un veselības centrs un citi servisi.

2022.gada maijā ar "Rietumu bankas" aizdevumu tika iegādāta bijusī "Rīgas piena kombināta" teritorija 4,7 hektāru platībā Valmieras ielā, kas atrodas starp dzelzceļu un Valmieras ielu. Attīstītāju plānā ir pabeigt projektēšanu 2023.gada vidū, sākt būvniecību un 2024.gada otrajā pusē atklāt jauno kompleksu. 

Teritorijā ir saglabājušās arī vairākas kultūrvēsturiski vērtīgas ēkas.

Projekta konceptu izstrādās arhitekti "TP Bennett" no Lielbritānijas, ar kuriem "VPH Latvia" sadarbojās arī tirdzniecības centra "Sāga" koncepta izstrādē. Jaunā tirdzniecības parka koncepta izstrādes komandā ir arī arhitektu birojs "DUAL arhitekti", kuri ir strādājuši pie vairākiem "VPH" grupas projektiem.

Nomnieku piesaistīšanas un pārvaldīšanas jautājumos attīstītāju galvenais partneris ir SIA "InSign", bet juridisko atbalstu projekta realizēšanā sniedz "Cobalt".

Starp nozīmīgākajiem "VPH Latvia" līdz šim realizētajiem projektiem ir lielveikals "Sāga", tirdzniecības centrs Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā, ar enkurnomnieku "Lidl", tirdzniecības centrs "Mežciems", kā arī šogad atvērtā viesnīca "Hampton by Hilton" pie lidostas "Rīga".

"VPH" grupa attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2020.gadā "VPH Latvia" strādāja ar 1,206 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% vairāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 21% un bija 257 193 eiro. Kompānijas pagājušā gada finanšu rādītāji pagaidām nav publiskoti. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH", bet patiesie labuma guvēji ir Kanādas pilsoņi Barijs Teodors Nabūrs un Džeimss Gerijs Torpijs.

Reinis Neļķe @reinis_nelke
Kingspan Insulation pārdošanas vadītājs Latvijā
5 лет 7 месяцев 6 дней на портале
Был онлайн 27 марта в 17:15
Строительный поисковик