Workland biroju kompleksā Verde atvērs videi draudzīgāko kopstrādes centru Rīgā Новости

Workland biroju kompleksā Verde atvērs videi draudzīgāko kopstrādes centru Rīgā

Четверг, 12 мая, 2022

Vadošais elastīgu biroju telpu risinājumu uzņēmums "Workland" paplašina savu tīklu Baltijā un vienojas ar Rīgas zaļāko biroju kompleksu "Verde" par ilgtermiņa sadarbību, kļūstot par tā ceturto enkurnomnieku. Rezultātā šī gada rudenī Latvijas galvaspilsētā plānots atvērt videi draudzīgāko kopstrādes centru "Workland Verde", tā izveidē investējot virs 1 miljona eiro.

Jaunais "Workland" centrs būs 1420 m2 plašs - tā iekārtošanai tiks atvēlēts viss "Verde" A ēkas otrais stāvs, to pārvēršot par iedvesmojošu un funkcionālu kopstrādes telpu. Tur atradīsies dažāda lieluma privātie biroji, kopstrādes un atvērtās zonas, kā arī sanāksmju telpas, tādējādi piedāvājumā būs daudzveidīgi telpu nomas risinājumi visdažādāko darba stilu piekritējiem, kuriem ir svarīga kopības sajūta un elastīga vide. Centrā varēs strādāt aptuveni 180 cilvēki.

"Jau kādu laiku esam plānojuši paplašināt savu elastīgo biroju telpu tīklu Rīgā. Kad radās iespēja izveidot kopstrādes centru videi draudzīgākajā biroju ēkā "Verde", mēs saskatījām atbilstību savām vērtībām attiecībā uz ilgtspējību un cilvēku orientētu darba vidi, tāpēc nolēmām rīkoties," vietas izvēli komentē "Workland" dibinātājs un izpilddirektors Indreks Hāls.

2022.gadā "Workland" plāno izaugsmi par 40%, Baltijas tirgū nodrošinot vairāk nekā 7000 m2 biroju telpu nomai ar elastīgiem nosacījumiem. Kopumā trīs valstīs tiks radītas 750 darbstacijas.

Iveta Lāce, "Verde" komercdirektore saka: "Plānojot biroju kompleksa "Verde" papildu servisu klāstu, jau sākotnēji zinājām - šeit noteikti jābūt kopstrādes iespējām. Tāpēc esam gandarīti, ka šo pakalpojumu pie mums sniegs "Workland", kas ir viens no savas nozares līderiem Baltijā. Pieredze rāda, ka kopstrādes telpu noma šajā centrā ir laba platforma biznesa uzsākšanai jauniem, maziem vai lielākiem uzņēmumiem, kas pēc tam strauji izaug. Lielisks piemērs tam ir Šveices telekomunikāciju un programmatūru izstrādes uzņēmums "Swisscom" - tas Latvijā sāka darboties, nomājot darba vietas "Workland Telegraph" Vecrīgā, bet tagad tas ir mūsu enkurnomnieks. Ceram, ka šis veiksmes stāsts motivēs jaunos uzņēmējus strādāt jaunizveidotajā kopstrādes centrā, jo kurš zina - varbūt ar dažiem pēc laika mēs sēdīsimies pie pārrunu galda, meklējot viņiem plašākas telpas jau pašā "Verdes" kompleksā".

Hibrīddarbs kļūst par dominējošo stilu daudzos uzņēmumos, tāpēc "Workland Verde" centrs tiks veidots tā, lai viegli nodrošinātu telpu pielāgojamību atkarībā no tā, kā mainīsies nomnieku komanda un tās vajadzības. Tajā tiks ieviests Rīgā vismodernākais un videi draudzīgākais kopstrādes biroju koncepts, kura dizainu veidos "Lauder Architects".

Igors Beloborodovs, "Workland" operatīvais vadītājs: "Izvēloties jaunus projektus, mēs arvien vairāk koncentrējamies uz ilgtspējīgākajiem risinājumiem - meklējot jaunas attīstības iespējas, galvenie faktori ir energoefektivitāte un ilgtspējīgi risinājumi. Esot videi draudzīgākajai ēkai Rīgā, biroju komplekss "Verde" bija projekts, kas atbilda mūsu vērtībām un plāniem. Tāpēc aicinām pieteikties "Workland Verde" kopstrādes biroju rezervācijām tos uzņēmējus, kuriem ir svarīgi strādāt un savu biznesu attīstīt zaļā, dabai draudzīgākā vidē".

Jaunajā "Workland Verde" kopstrādes centrā būs iespējams nomāt vairākus mazākus birojus, lai dažāda lieluma komandām tiktu nodrošināts privātums. Visos birojos, gan mazos, gan lielos, būs daudz dabiskās gaismas, oriģināli interjera risinājumi un mūsdienīgs, spilgts dizains.

"Papildu "Workland" telpām visi mūsu nomnieki varēs izmantot arī "Verde" ēkā esošās priekšrocības - gan papildu servisus, gan plašo terasi 5. stāvā, kurā varēs arī strādāt, jo tur būs ierīkotas āra darba vietas, kā arī atpūsties, baudot fantastisku skatu uz galvaspilsētas centru," komentē "Workland" kopstrādes centru vadītāja Latvijā Agnese Pidrika.

Kā iepriekš ziņots, "Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā tiks ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. Objekta būvniecības procesa vadītājs ir "SBA Group" meitasuzņēmums "Notus Developers", projekta ģenerālbūvnieks - būvkompānija "Velve", bet ekskluzīvais iznomāšanas partneris - Latvijā vadošā nekustamo īpašumu aģentūra "Colliers". Šobrīd par biroju kompleksa nomniekiem jau ir kļuvuši tādi uzņēmumi kā "Swisscom", "Decta", KPMG Latvijā", "Swetch", "Alppes Capital" un "Workland".

Par "Workland Group"

"Workland Group ir šobrīd lielākais kopstrādes telpu tīkls Baltijā ar 13 centriem, divi atrodas Rīgā - Telegraph un Verde, pieci Tallinā, pieci Viļņā un viens Kauņā. "Workland" lielākais akcionārs kopā ar uzņēmuma dibinātāju un vadību ir Baltijā lielākais privātā kapitāla investors "BaltCap".

Par "Verde"

"Verde" (www.verde.lv) būs zaļākais A klases biroju komplekss Rīgā, Skanstes kvartāla sākumā (R.Hirša ielā 1a), iepretim Latvijas Ugunsdzēsības muzejam, un vienīgais A klases biroju komplekss Rīgā, kura pirmo kārtu atklās 2022.gada jūnijā. "Verde" sastāv no divām biroju ēkām ar kopējo iznomājamo platību 30 000 m2 (kopējā platība ar pazemes autostāvvietām - 45 000 m2). Komplekss izstrādāts atbilstoši BREEAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku jeb nZEB (nearly Zero Energy Building) standartiem. "Verde" īpašā atšķirības zīme būs nepārspējams zaļums gan uz 600 m2 plašām ar kokiem un augiem apstādītām terasēm katrā ēkā, gan apstādījumiem bagāts pagalms. Konkursā "Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, un dizainā 2020" "Verde" ierindojās starp ilgtspējīgākajiem projektiem. "Verde" savu "zaļo domāšanu" iemieso godalgoto Latvijas arhitektu Andra Kronberga un Jāņa Zvejnieka (ARHIS Arhitekti) ilgtspējīgā un mūsdienīgā arhitektūras risinājumā, kuru iedzīvina ar A klases energoefektivitātes un gudro ēku pārvaldības risinājumiem.

Par "Capitalica Asset Management" un "SBA Group"

Capitalica Asset Management (www.capitalica.lt) ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs. Tā menedžētajam fondam Capitalica Baltic Real Estate Fund I pieder biroju komplekss VERDE Rīgā, biznesa centrs 135 Viļņā, biznesa centrs Kauno Dokas Kauņā un tirdzniecības centrs Luizė Klaipēdā. Capitalica Asset Management kontrolējošā akciju daļa (70%), pieder SBA Group, kas ir viena no lielākajām Lietuvas kapitāla biznesa grupām, bet vēl 30% pieder Capitalica Asset Management ģenerāldirektora A. Barštisa uzņēmumam Fox Holdings.

SBA Group ir viena no Lietuvas lielākajām daudznozaru uzņēmumu grupām, kas darbojas nekustamo īpašumu, investīciju pārvaldības, mēbeļu un apģērbu ražošanas nozarēs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик