Norisināsies Baltijas koka būvniecības forums Новости

Norisināsies Baltijas koka būvniecības forums

Понедельник, 9 мая, 2022

Šodien sāksies Baltijas koka būvniecības forums, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja Dita Arāja.

Pasākumā lektori no dažādām valstīm informēs par aktualitātēm būvniecībā no kokmateriāliem un būs apskatāma ar nozari saistīto uzņēmumu izstāde.

Pirmajā foruma dienā - šodien - tiks prezentēti Latvijas un citu valstu koka konstrukciju projekti un paralēli divām konferences sesijām notiks nozares izstāde. Otrajā dienā, otrdien, 10.maijā, būs lektoru prezentācijas par klimata neitralitāti un citām Eiropas līmeņa aktualitātēm. Savukārt 11.maijā plānoti izbraukuma semināri uz koka būvniecības objektiem un konstrukciju ražotnēm.

Forums norisināsies angļu valodā. 

Kopš 2019.gada ir izveidots Baltijas koka būvniecības forums "Forum Wood Building Baltic". Pirmais forums norisinājās Igaunijā, otrais - Rīgā, bet pandēmijas dēļ tas notika attālināti, tāpēc Rīgā tiek organizēts arī 2022.gada forums, savukārt nākamgad tas notiks Lietuvā.

Baltijas koka būvniecības forumu Latvijā organizē RTU sadarbībā ar "Holzbau Forum" un Tallinas Tehnisko universitāti, Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtu, Latvijas Koka būvniecības klasteri, biedrību "Zaļās mājas", kā arī ar kustību "Koka dienas", Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju un EUNIC Latvija organizācijām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик