Sērijveida dzīvokļi, 2022.gada 1.marts Новости

Sērijveida dzīvokļi, 2022.gada 1.marts

Среда, 16 марта, 2022

2022.gada februārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās - tās mēneša laikā pieauga par 1,8%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 936 EUR/m². 2022.gadā sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 4%.

Visos Rīgas lielākajos mikrorajonos 2022.gada februārī turpinājās sērijveida dzīvokļu cenu palielināšanās. Lai arī piedāvājums sasniedza augstāko līmeni kopš 2021.gada sākuma, cenas palielinājās visos lielākajos mikrorajonos. Arī Rīgas apkārtnē nepietiekamā dzīvokļu piedāvājuma dēļ cenas turpināja pieaugt. Ogrē, Jelgavā un Jūrmalā (Kauguros) cenu pieaugums šogad bija vēl straujāks nekā Rīgā.

Pēc piedāvājuma krituma aizvadītā gada nogalē, janvārī un februārī lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums strauji pieauga. Februārī piedāvājums bija līdzīgā līmenī kā iepriekšējā gadā šajā laika periodā. Februāra beigās piedāvājums bija tikai nedaudz virs 1 000 vienībām.

Kopš 2022.gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī (+ 5,5%).

Februārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 936 EUR/m². Cenas bija vidēji par 42% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1 620 EUR/m².

Februārī dzīvokļu cenās tika konstatētas izmaiņas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās vienistabas (+ 2%), divistabu (+ 1,4%), trīsistabu (+ 1,9%) un četristabu (+ 1,7%) dzīvokļiem.

Februārī dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 9%. Piedāvājumu skaits ARCO REAL ESTATE analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 13%. Salīdzinot ar 2021.gada februāri, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija zemāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija zemāks par 1%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 1% mazāks nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits februārī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits pārsvarā palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Mežciemā (+ 69%). Tikmēr piedāvājumu skaits mēneša laikā nedaudz samazinājās Ķengaragā (- 5%).

Februārī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Februārī visos Rīgas lielākajos mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās tika novērotas izmaiņas. Lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas turpināja palielināties. Lielākais cenu pieaugums tika novērots Bolderājā, kur tās mēneša laikā palielinājās par 2,7%. Citos mikrorajonos cenu izmaiņas bija mazākas.

Salīdzinot ar 2021.gada sākumu, 2022.gada februārī sērijveida dzīvokļu cenas bija augstākas par 16%. Savukārt kopš 2022.gada sākuma cenas bija augstākas par 4%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas februārī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 1 072 EUR/m². Viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena februārī bija Bolderājā - 693 EUR/m², kas mēneša laikā arī palielinājās.

Februārī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 56 000 līdz 61 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 32 000 līdz 47 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 31 000 līdz 46 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Dzīvokļu tirgus Rīgas apkārtnē

Ogre

Februārī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 3%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 846 EUR/m². 2022.gadā dzīvokļu cenas Ogrē palielinājās par 6%.

Kauguri, Jūrmala

Kauguros februārī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 3%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās līdz 819 EUR/m². 2022.gadā dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājās par 5%.

Salaspils

Dzīvokļu cenas Salaspilī palielinājās par 2%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena Salaspilī palielinājās līdz 883 EUR/m², bet 2022.gadā sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā pieauga par 5%.

Jelgava

Februārī Jelgavā dzīvokļu cenas palielinājās par 4%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 727 EUR/m². 2022.gadā Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 7%.

Строительный поисковик